Sicilië: Ontdek het prachtige eiland in deze video over mijn rondreis

Het eiland Sicilië kent ontzettend veel bijzondere steden en mooie stranden. Het is dan ook haast niet mogelijk om alle hoogtepunten te zien in een week. Onze Sicilië rondreis per auto, zoals hieronder in de video, is het meest geschikt wanneer je rond de 14 dagen in Sicilië bent.

Start je roadtrip in Trapani

Vanuit Eindhoven vlieg je voordelig met Ryanair naar Trapani. Hier startte dan ook onze rondreis. We hebben op het vliegveld onze huurauto opgehaald. De stad kent een leuk, hip centrum. Een bezoek aan Erice is zeer de moeite waard. Erice ligt op een bergtop van zo’n 750 meter hoogte en is per kabelbaan te bereiken. Ook leuk: er liggen 3 kleine eilandjes voor de kust van Trapani, welke je per veerboot kunt bezoeken voor een dagje. Hier lees je nog veel meer tips Trapani bezienswaardigheden.

 

 

Vanuit Trapani rijd je in zo’n driekwartier naar San Vito Lo Capo, een van de bekendste badplaatsen van Sicilië. Benieuwd naar de hele rondreis per auto? De andere plaatsen vind je terug in dit artikel: Sicilië rondreis per auto.

Comments are closed.