5 tips voor wie naar Kos gaat

Kos is één van de mooiste Griekse eilanden in de Egeïsche Zee (en dat zegt veel, want het is moeilijk kiezen uit al die Griekse pracht), maar hoe ontdek je nu de fijnste plekjes op het eiland? Wie naar Kos op vakantie gaat kan baden in een helderblauwe zee, fietsen over het eiland en tegelijkertijd valt er heel wat te ontdekken. Toch wordt er ook nog veel over het hoofd gezien. Contributor Merin bezocht de minder toeristische plekken op Kos.

Paradise Beach Kos

1. Kies niet alleen voor het (dichtbij gelegen) Lambi Beach

Kos heeft erg veel stranden, het is immers een eiland, maar de meest bekende (en drukst bezochte) is Lambi Beach in Kos stad. In het hoogseizoen kan het hier overvol zijn en dat is jammer, want dat doet de vakantiebeleving weinig goed. Een minder bekende optie onder toeristen is Paradise Beach: dit strand ligt aan de andere kant van het eiland en ontleent zijn naam aan het feit dat het een waar paradijs is. Het strand is geliefd onder locals, een flesje water kost er maar € 0,50, er zijn verschillende watersporten waaruit je kunt kiezen én het is een relatief rustig zandstrand.

Zia Kos 1 Zia Kos 2 Zia Kos

2. Vergeet de bergdorpjes niet

Natuurlijk is Kos stad leuk! Ontzettend leuk zelfs, én mooi. Maar vergeet ook de charmante bergdorpjes niet, zoals het prachtige Zía. Het uitzicht vanaf dit dorp is fenomenaal en je kunt er heerlijk lunchen. Wie trouwens nog souvenirs wilt scoren kan hier ook goed terecht. Huur eens een auto en trek erop uit.

Therma Kos

3. Bezoek de warmwaterbron ín de zee

Therma, zoals het plaatselijk genoemd wordt, is een warmwaterbron in zee in de buurt van Psalidi. Vanaf het strand kun je de zee inlopen, waarbij het stukje warme water is afgezet met rotsen en klei. De geur (of eigenlijk stank) is niet te harden, maar hier een bad nemen is een ervaring op zich. Iets wat je gedaan moét hebben als je op Kos bent geweest.

 

 

PS: Je moet eerst over een steil grindpad naar beneden, maar je kunt er ook voor kiezen om op de rug van een ezeltje naar beneden en naar boven te gaan. Persoonlijk vond ik dit nogal zielig.

Chicken Souvlaki

4. Verlaat de (vr)eetschuren

All-inclusive geboekt? Doe ik ook zo vaak. Het is voordelig en makkelijk. Maar dat betekent niet dat je niet alsnog uit eten kunt. Verlaat gewoon eens de (vr)eetschuur die all-inclusive heet en ga uit eten bij een lokaal restaurant.

Zonsondergang Kos

5. Fotografeer bij zonsopgang en/of zonsondergang

De zon heeft boven Kos een ereplaatsje. Zowel zonsopgang als zonsondergang zijn fenomenaal op het eiland, en hét moment om de allermooiste foto’s te maken (het liefst vanaf een hoog punt met een ver uitzicht).

 

ZIE OOK: Vijf redenen waarom je Archanes op Kreta moet bezoeken

 

Deze 5 tips geven je een idee van wat er allemaal op Kos te doen is. Wist je bijvoorbeeld dat er ook schildpadden op Kos leven? En dat olijfolie de fijnste souvenirs zijn die je op Kos kunt kopen? Maar het allerbelangrijkste: wist je al dat je op Kos uitermate goed kunt genieten?

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.