Wind en Water, contributor uit Spanje geeft nieuw boek uit

Van onze contributor uit Spanje, Marion Hoogwegt, is een nieuw boek verschenen. Wind en Water is een autobiografische roman die je mee neemt op een intrigerende reis naar de verschillende plekken in Europa waar de schrijfster gewoond geeft.

Wind en Water

Wind en Water

Het Boek

Marion groeit in de jaren 60 op als enig kind van vrijheidslievende ouders in een puur Hollandse omgeving. Het grootste deel van haar jeugd woont ze op boten en haar vroegste herinneringen bestaan uit uitzicht op water en het geluid van krijsende meeuwen. Dan neemt ze ons mee op de reis door haar leven die haar in verschillende landen brengt.

Ze voelt zich als een vis in het water op het prachtige eiland La Gomera en even lijkt het of ze hier de eindbestemming bereikt heeft, maar het tegendeel is waar. Marion beschrijft met gelatenheid en humor het harde leven op het Spaanse en, later, Franse platteland. Ze blijft ondanks tegenslagen open staan voor de wonderen der natuur en de charme van de mensen die op haar pad komen. De schrijfster beschrijft zichzelf in dit boek als dochter, als echtgenote, als moeder en als geliefde en laat in al die hoedanigheden haar zwakke en haar sterke kanten zien. Met enorm veel enthousiasme en vrouwelijke flair maakt ze van elke boot, elke finca en zelfs van een oud kasteel steeds weer een echt thuis. Door de levendige beschrijvingen van de natuur en de mensen die ze ontmoet neemt ze haar lezers mee op haar spirituele zoektocht naar vrijheid, vriendschap en echte liefde. Ze zet haar onrust om in positieve energie en is een uitstekend voorbeeld van een ondernemingslustige, zelfstandige vrouw die, waar dan ook, haar plek verovert. Dit boek gaat over emigratie en aanpassing, maar even zo goed over emancipatie en menselijke keuzes en twijfel.

Foto Ellas

De schrijfster

Wonen is voor Marion Hoogwegt een dynamisch begrip want in Nederland woont ze op boten. Na tien jaar werken in het onderwijs, gaat in 1989 het roer drastisch om. Marion is dan negenentwintig en vertrekt naar de Canarische Eilanden om zich te vestigen op het eiland La Gomera. Daar raakt ze in de ban van het landelijk toerisme en heeft ze een hotel, diverse casitas en een eigen reisburo. Het leven op het rustige subtropische eiland, zonder massatoerisme, bevalt goed en integreren in de Spaanse bevolking is prettig.

verk 1

Toch worden na vijftien jaar de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden van het eilandleven op Gomera merkbaar. In 2004 wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een nieuwe droom wordt werkelijkheid en Marion heeft met haar man haar eigen kasteelhotel in de prachtige Franse Pyreneeën. Het wordt een bijzondere ervaring. Het kasteel ligt op een onvergetelijke plek met onbegrensde mogelijkheden.

verk2

Maar al snel mist Marion de Spaanse zon en de warme hartelijkheid van de Spaanse bevolking en ze besluit in 2006 opnieuw koers te zetten naar Spanje. Ze ruilt de dennenbomen op de besneeuwde bergtoppen in voor zwierig zwaaiende palmbomen in Andalusië.

20150507_113635

Terug in Spanje besluit ze te scheiden, sluit ze Andalusië in haar hart en geniet ze samen met haar dochtertje dagelijks van de prachtige natuur en het buitenleven. Ze runt een kleinschalig dorpshotel in de bergen en tijdens een zeiltocht raakt ze bevriend met één van de bemanningleden aan boord. Dan blijkt dat het de zee en het gevoel van vrijheid is dat haar steeds heeft geroepen en tot haar nieuwsgierige zoektocht heeft bijgedragen.

In 2011 kwam haar boek ´Kus uit Spanje´uit, een bundel met korte verhalen over het leven in Spanje. Via haar blog www.kusuitspanje.wordpress.com kun je lezen over bijzondere plekjes en over de cultuur van het land dat haar met passie hoe het leven te leven bijgebracht heeft.

Over het boek Wind en Water

Auteur Marion Hoogwegt
Taal Nederlands
Druk 1
ISBN 9789461851239. Bestel bij Bol.com

Laat in de comments weten wat je van het boek vindt!

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *