Proef de internationale keuken in Marrakech

Als je denkt dat Marokkaans eten slechts bestaat uit de traditionele tajine met muntthee dan nodigt Contributor Cor je uit om zijn ervaringen te lezen.

DSC_2949

Tijdens mijn verblijf in Marrakech kregen mijn vrouw en ik alsmede contributor Marion Borreman de gelegenheid om een aantal exclusieve restaurants in Marrakech te bezoeken. Wij hebben bewust gekozen om naar restaurants te gaan die niet alleen de tradiotionele Marokkaanse gerechten serveren maar ook een internationale menukaart hebben. Wat ons ook opviel is dat de meest luxueuze restaurants te vinden zijn op een plek waar je dat niet verwacht. Wij moesten bij 2 van de 3 restaurants via een nauwe steeg een aantal honderden meters lopen om vervolgens bij een grote ijzeren deur te komen. Na hier aangebeld te hebben zagen wij achter de deuren een soort paleisachtige binnentuin. In deze binnentuinen was het restaurant gevestigd.

Restaurant PepeNero met dinergedeelte naast een zwembad

Het eerste restaurant waar wij hebben gegeten was het restaurant PepeNero, een Italiaans restaurant. Bij onze binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen door de manager van het restaurant. Wij werden door een ober naar onze plek begeleid. De eerste minuten hebben wij onze ogen uitgekeken. Wat een sfeervolle gelegenheid en wat een luxe. Wij begonnen ons diner met een Tuna Tartare reduced Balsamic sauce , hierna werden wij getrakteerd op een heerlijke *Wild Sea Bass with a selection of seasonal Vegetables. Als dessert kozen wij voor een Puff Pastry Apple Tart with Bourbon vanilla Ice cream. Zoals je kunt zien hebben wij hier niet gekozen voor een Marokkaans diner, alhoewel dat wel op de kaart staat. Het personeel was vriendelijk doch niet opdringerig. Bij een bezoek aan Marrakech zou een diner in dit restaurant niet misstaan. De volledige menukaart alsmede nog meer foto s van de lokatie kun je vinden op www.pepenero-marrakech.com.

DSC_2954

DSC_2965

Hoofdgerecht en dessert bij restaurant PepeNero Marrakech

Het volgende restaurant waar wij werden ontvangen was het restaurant La Table du Palais. Dit restaurant maakt deel uit van het Riad Palais Lamrani. De locatie bevindt zich in een voormalig paleis wat eeuwen lang in gebruik is geweest door de Sultan van Marrakech. Het geheel is gebouwd in traditionele Marokkanse architectuur. In de binnentuin is het restaurantgedeelte gesitueerd. De eigenaren, een frans echtpaar zijn dit restaurant / riad in 2011 gestart. Op dit moment is het restaurantgedeelte geopend voor lunch. Wellicht dat in de toekomst ook gedineerd kan worden op deze locatie. Het riad beschikt over drie suites en drie grote kamers. De eigenaar verzekerde ons dat de gerechten slechts werden bereid met verse produkten en de typische marokkaanse kruiden. Omdat de menu s seizoensgebonden zijn, tref je op de website geen overzicht aan van de menu s die worden geserveerd. Iedere week worden de menu s aangepast aan de verse groeten en kruiden die dan voorradig zijn. Ook hier is de service door het personeel van een uitzonderlijke kwaliteit, zonder dat dit al te nadrukkelijk wordt ingevuld. De gerechten die wij hebben voorgeschoteld gekregen waren een lust voor het oog en onze smaakpapillen. Kortom een aanrader als je ook een voortreffelijke lunch wilt gebruiken. Voor verdere informatie over dit Riad/ annex restaurant kijk je op www.palaislamrani.com.

DSC_2988

Binnentuin en restaurant La Table du Palais en Riad Lamrani

DSC_2991

 

 

DSC_2999

Voorgerecht en desert restaurant La Table Du Palais

DSC_3022

Badkamer behorende bij suite Palais Lamrani

Het absolute hoogtepunt van onze dinertocht was een bezoek aan Latitude 31. Omdat dit restaurant wat ver van ons Riad Star verwijderd was, overigens nog wel in de Medina, was de manager van ons Riad Star Aziz zo hoffelijk om een gids met ons mee te laten lopen naar dit restaurant. Ook hier moesten wij weer door een smalle steeg lopen eer we bij de typische Marokkaanse voordeur kwamen die toegang gaf tot Latitude 31. Ook hier vielen onze ogen open van verbazing. Ook deze locatie bleek een oud paleis te zijn , omgetoverd tot een restaurant die je zou aantreffen in de mythe van 1001 en een nacht. Dit van oorsprong Franse restaurant biedt ook de mogelijkheid om Marokkaans te eten. De personen die het prettig vinden om hun diner vergezeld te laten gaan een een heerlijk glas wijn moet ik echter teleurstellen. Op de menukaart staan louter alcoholvrije dranken. Proef je echter een van de uitstekende cocktails dan heb je, net als wij, geen behoefte meer aan een glas wijn.

DSC_3235

Binnentuin van restaurant Latitude 31

Alles klopte hier, de muziek, gepresenteerd door een echte dj, de bediening, in tegenstelling tot de andere restaurants waar we hebben gegeten waren hier ook vrouwelijke bediendes. Wat wij ook als erg prettig hebben ervaren was de goede en duidelijke uitleg door onze gastvrouw over de gerechten die wij hebben gegeten. Vanwege het goede weer zaten wij uiteraard buiten in de tuin te eten, echter mocht het iets minder zijn, dan bestaat ook de gelegenheid om binnen te dineren. Mede door de voortreffelijke gerechten en de aandacht die wij kregen van het personeel hebben wij ons die avond prima geamuseerd. Dit restaurant is een absolute aanrader als je in Marrakech bent. Voor reservering voor dit voortreffelijke restaurant kijk je op http://latitude31marrakech.com.

DSC_3243

DSC_3248

Amuse en hoofdgerecht bij Latitude 31

Wij realiseren ons dat het beschrijven van deze 3 restaurants wellicht tekort doet aan andere goede restaurants in Marrakech. Wij vinden echter dat zij niet voor niets heel hoog staan in de ranking van Tripadvisor. Wij willen dan ook iedereen aanraden om bij een bezoek aan Marrakech zeker een van de drie restaurants te gaan bezoeken. Het zijn niet de aller goedkoopste restaurants van Marrakech, maar het is zeker het geld waard wat je ervoor moet neertellen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *