Hét karper vis paradijs van het Noorden

Op jacht naar de grootste vangst van dit jaar: een super karper! Het is niet toevallig dat steeds meer bungalowparken zich richten op bijzondere doelgroepen. Na de hondjes van DoggyDays bij Landal Greenparks zijn er nu de karpers van Vakantiepark het Timmerholt.

Winnende foto 2014

Ook wij hebben geprobeerd een vis aan de haak te slaan bij Landgoed het Timmerholt. Weet u wat het record is van afgelopen jaar? Een schubkarper van maar liefst 22,4 kg, gevangen op 23 juni 2014 door Dhr. De Letter uit Aartselaar (België). Als journalist laat ik me graag uitdagen om ook zo’n joekel aan de haak te slaan en neem de uitnodiging van parkmanager Marcel Bos van harte aan om een aantal dagen op zijn park te verblijven.

Het vakantiepark

Vakantiepark het Timmerholt heeft 94 vakantiehuizen waarvan er 58 in de verhuur zijn. De vakantiehuizen zijn er van 4 tot 8 persoons en variëren in luxe. Sommigen zijn zelfs uitgevoerd inclusief sauna en buitenspa (jacuzzi). Naast vrijstaande vakantiehuizen zijn er ook geschakelde 4 tot 6 persoons bungalows, groepsbungalows tot 20 personen, 2-persoons studio’s en is er een camper- en kampeerveld met ca. 40 plaatsen. Ook ligt er nog een kleinschalig chaletpark naast het vakantiepark.

Voor de visliefhebbers is het een genot om een weekendje of midweek op Landgoed het Timmerholt te combineren met het vissen op de bijzonder mooie karper. Schoon aan de haak kunnen de karpers een gewicht van meer dan 20 kilo bereiken. Wie een bungalow huurt aan het water kan zo vanaf zijn terras de hengel uitgooien. Wil je ook nog even een biertje drinken of iets eten, dan loop je gewoon even naar je eigen koelkast.

 

ZIE OOK: Landal geopend met onthullen gedicht

 

Het park ligt midden in het groene buitengebied van Drenthe, net even buiten het centrum van Westerbork onder de rook van Assen. Culturele trekpleisters als het museumdorp Orvelte, de Hunebedden en herinneringscentrum Westerbork liggen letterlijk op steenworp afstand. Maar ook diverse wandel- en fietsroutes starten vanaf het bungalowpark. Niet voor niets profileert het Landgoed zich met de payoff “Midden in wat Drenthe u biedt”.

Landhuizen aan water

Kan je karpers ook eten?

Parkmanager Marcel Bos gooide in het verleden zelf nog wel eens een hengeltje uit en weet als oud-visser behoorlijk wat van karpervissen. De vijver op Het Timmerholt is 2 hectare en heeft gemiddeld zo’n 200 karpers, van klein tot groot. De grootste zijn wel 45 pond zwaar. Het Landgoed is al jaren een populaire vissersplek voor fans uit het hele land en de vissers trekken behoorlijk wat bekijks.

Ook tijdens mijn verblijf zag ik diverse hengels uitstaan in het water. Vaak met een slapende visser ernaast die heerlijk in het zonnetje lag uit te rusten. Verschillende bungalows hebben vissteigers maar het is ook mogelijk om met een roeiboot je vis vangstmogelijkheden te vergroten op het water zelf. Het visverkeer wordt niet verstoord, doordat motorvoertuigen niet toegestaan zijn. Wist je dat je zelfs tussen de karpers door kunt zwemmen? Gevaarlijk is het niet en er is zelfs een speciaal zandstrandje aangelegd. Bos zegt:

Ik krijg regelmatig vragen van nieuwsgierige gasten aan de balie. Is het niet zielig voor de vissen? Kan je karpers ook eten? Zijn ze gevaarlijk? Gelukkig is het juist de bedoeling van de sportvissers om na vangst de karpers gelijk weer terug te zetten. Daardoor ervaren de vissen zelf ook nauwelijks hinder. Bovendien houden we de visbiotoop samen met een ecoloog nauwlettend in de gaten. Eens in de zoveel tijd plannen we een moment waarop we weer nieuwe karpers uitzetten om het natuurlijke verloop weer aan te vullen.

Dit jaar zal het uitzetmoment voor het eerst in twee jaar tijd weer in november plaatsvinden en dat zal gepaard gaan met een groot spektakel! Inhoudelijk kan ik er nog niet teveel over vertellen, maar dat het leuk wordt, is zeker. Landgoed het Timmerholt heeft een eigen fanclub op Facebook onder de noemer de Visvrienden van Timmerholt en ook de eerste fan videoblogger heeft zich onlangs gemeld. Wie zich wil laten inspireren, kijkt op: https://www.youtube.com/watch?v=UzUt-xK_ZQo

doorkijkje speeltuin801

Midden in wat Drenthe biedt

Maar ook als je niet zo van vissen houdt, is er genoeg te beleven in en om het bungalowpark. Wat dacht je van het avonturen speelkasteel? Of een potje midgetgolf met de hele familie? Zelf hebben we tijdens ons verblijf twee fietsen gehuurd en hebben we de omgeving verkend. Westerbork is een fantastisch gezellig dorp met heerlijke horecavoorzieningen waar we de hele middag lekker in het zonnetje hebben gezeten. Wat dacht je van het museumdorp Orvelte? Op nog geen half uur fietsen, waan je je minstens een paar eeuwen terug in de tijd. Heerlijk smullen geblazen is het in één van de vele culinaire boerderijen.

Niet voor niets profileert Het Timmerholt zich met “Midden in wat Drenthe u biedt”. Voor ons was het teveel om allemaal te bezoeken in één weekend met tal van attracties op nog geen half uurtje rijden. Wat te denken van Outdoor klimpark Grolloo, De Bonte Wever (Assen), Heksenmuseum De Heksehoeve (Appelscha), Zippa Zebra’s Funjungle (Hoogeveen), Dierenpark Emmen, Het Boomkroonpad (Drouwen) en nog veel meer… Wil je lekker een dagje gaan zwemmen? Maak dan (gratis) gebruik van het openlucht zwembad in Westerbork of de binnenbaden in Smilde of Beilen. Of lekker een dagje shoppen? Bezoek dan shophoofdstad Assen! Of bezoek één van de vele musea in de omgeving. Het is aanbod is oneindig groot en bijna alles ligt op steenworp afstand.

fietsroutes direct van het park800

Herfstvakantie wandelarrangement

Ook als je alleen maar heerlijk wil genieten van de rust, de ruimte en de vrijheid van Drenthe is Vakantiepark het Timmerholt een prima uitgangspunt. Bijzonder vond ik dat je er nog persoonlijk welkom wordt geheten en alle medewerkers maken graag een praatje. Ook tijdens onze fietstocht werden we onverminderd door iedereen hartelijk begroet. Heerlijk om in een omgeving te vertoeven waar er nog ruimte is voor de persoonlijke maat.

En eenmaal “thuis” in je bungalow stap je in de sauna of kom je even lekker bij in de buitenspa. Voor mij was de kers op de taart het uitzicht over de vijver, waar wij zowaar onze overbuurman zijn vangst van de dag binnen zagen halen. Zijn karper maakte zomaar kans op de titel “visvangst van het jaar 2016”, de verkiezing van de mooiste visfoto van het jaar. Mogelijke prijs is een vakantietegoed, uiteraard te besteden op Vakantiepark het Timmerholt.

 

 

De komende herfstvakantie zijn er de Drentse Wandelweken rondom de Drentse Hooglanden en is er volop vermaak voor jong en oud. Wat denkt u van een muziekspeurtocht samen met de kinderen? Of een bijzondere kunstwandeling? Het Timmerholt heeft in samenwerking met de Drentse Wandelweken een tweetal arrangementen samengesteld voor deze periode. Back to basic samen met uw partner voor een midweek in een 2 persoonsstudio of helemaal op en top in luxe met het hele gezin in een vakantiehuis met sauna? U boekt al vanaf € 99,-.

Meer informatie via www.timmerholt.nl.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.