Bezoek de Moritz bierbrouwerij in Barcelona

Spanje is een echt wijnland en als bierliefhebber die gewend is aan Nederlandse en Belgische biercafé’s kan dat best even slikken zijn. Ga je voor een stedentrip naar Barcelona dan is er goed nieuws. Het Catalaanse merk Moritz heeft haar oude bierbrouwerij in Barcelona opgesteld en die is nu de locatie van een hip restaurant. Tijdens mijn bezoek aan Barcelona had ik de mogelijkheid een tour te maken door de locatie en diverse bieren te proeven.
Moritz bierbrouwerij in Barcelona

Louis Moritz Trautmann richtte het bedrijf in 1856 op. Hij kocht meerdere nieuwe panden in de wijk Eixampl die aan de buitenkant de uitstraling hebben van luxe vila’s. Hij verbond de panden aan elkaar en zo was er ruimte voor een brouwerij. Van oorsprong werd lokaal opgepompt water gebruikt maar tegenwoordig is de kwaliteit van het grondwater in Barcelona te slecht en wordt het van elders aangevoerd.

Moritz bierbrouwerij in Barcelona

Ondanks de populariteit van het bier moest het bedrijf in 1978 sluiten en pas in 2004 werd het weer nieuw leven ingeblazen door de erfgenamen van Moritz. Buiten Barcelona is een grote productielocatie maar een deel van de oude fabriek in Barcelona is nog steeds in gebruik en hier wordt wekelijks zo’n 4000 liter geproduceerd. Tijdens onze rondleiding zien we de verschillende opslagtanks en het proces van biermaken. Wanneer je dit niet ieder hebt gezien zeker een verhaal dat de moeite waard is.

Moritz bierbrouwerij in Barcelona

Al het bier dat hier in het restaurant wordt gedronken, wordt nog steeds op deze locatie gebrouwen. Verser tapbier krijg je dus bijna nergens anders. Dit speciale biertje heeft de naam Moritz Fresca, en wordt ongepasteuriseerd verkocht. De andere bieren de Moritz heeft zijn een Pilsner die ik persoonlijk enigszins waterig vond en de Moritz Epidor: een wat krachtiger, licht zoet, donker bier met een alcoholpercentage van 7,2 procent.

Moritz bierbrouwerij in Barcelona

Een deel van de voormalige fabriek is nu in gebruik als restaurant. De hele inrichting is modern, kleurrijk en warm met grappige details zoals een Moritz minikever. Een fijne plek om wat te eten en van een vers biertje te genieten. De menukaart bestaat uit veel kleine gerechten met een Catalaanse of Franse insteek. Wanneer je Barcelona bezoekt is het ook zeker de moeite waard om te kijken of er misschien speciale evenementen zijn in de Moritz microbrewery. De oude catacomben en opslagkelders zijn namelijk omgetoverd tot een een zeer sfeervolle feestlocatie. De oude stenen en gewelven sluiten op een of andere manier toch goed aan bij de moderne kunst, primaire kleuren en faciliteiten. Dit is een plek waar je wel een feestje wil vieren.

Ben je een bierliefhebber dan mag een bezoek aan Moritz niet missen op je Barcelona bucketlist.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *