Paradijsjes aan de Côte d’Azur

Contributor Marianne bezocht de organisatie Chambres d’Hôtes Côte d’Azur Autrement. Dit waren volgens haar paradijsjes aan de Côte d’Azur. In deze B&B vind je rust, natuur, vrijheid, comfort en wellness. In deze organisatie vertellen de eigenaren leuke tips als ware ambassadeurs van hun streek. Je hoeft je geen moment te vervelen. Vervelen komt hier niet in het woordenboek voor, zowel op culinair als cultureel gebied biedt deze streek veel mogelijkheden.

Paradijsjes aan de Cote d'Azur

Paradijsjes aan de Cote d’Azur

Eigen karakter

Elke B&B van de Chambres d’hôtes Côte d’Azur Autrement in Frankrijk draagt zijn eigen karakter. Samen delen ze het feit dat elke B&B ontstond uit een particulier initiatief. Trots op hun huis en zijn karakter streven de eigenaren er naar om hun gasten de beste kwaliteit te bieden. Vlakbij steden gelegen als Nice en Monaco vormen de Chambres d’hôtes Côte d’Azur eldorado’s van rust en stilte. Zoals Villa Cedria, dat met vijf sterren door Trip Advisor werd uitgeroepen tot absolute winnaar van dat jaar.

Villa Cédria

Met zijn 1500 jaar oude olijfbomen, cipressen en vijgenbomen is Villa Cédria een paradijs op aarde. Aan de muur hangen schilderijen van Rob, de eigenaar. Grappig, vrolijk en levendig. Precies zoals hij zelf is. Bij het ontbijt verrast Rob ons op heerlijke zelfgemaakte jams. De smaak is zacht en vol fruit. Rob verklapt al een beetje zijn geheim:

Voor de pruimenjam gebruik ik 650 gram suiker op 1 kilo pruimen. De clementines meng ik met schilfers van hun zacht gekookte schil

Paradisjes aan de Cote dÁzur: Villa C

Paradijsjes aan de Cote d’Azur: Villa Cedria

Villa Menuse

Voorzien van een ruim terras en zwembad biedt Villa Menuse ene wereld van luxe, comfort en gastvrijheid. Vanaf het terras zie je bij mooi weer het eiland Corsica. De hier gelegen Route Napoleon herinnert nog aan de terugkomst van deze Franse Keizer.

paradijsjes aan de Cote dÁzur: Villa Menuse

paradijsjes aan de Cote dÁzur: Villa Menuse

Bergerie Laparare

Een heel ander karakter draagt Bergerie Laparare. Als een van de weinige leden bieden de eigenaren Sydney en Karin hun gasten ook een table d’hôte. Sydney, voorzitter van chambres d’hôtes Côte d’Azur Autrement, verwent zijn gasten als een ware keukenprins

Paradijsjes aan de Cote dÁzur: la Parare

Paradijsjes aan de Cote dÁzur: la Parare

Ambassadeurs

Als ambassadeurs van hun regio geven ze hun gasten allerlei tips. “Hier heb je echt alles”, zegt Sydney. “Rust, natuur, culinair en veel cultuur. Wij van Côte d’Azur Autrement kennen dit allemaal en vertellen het door aan onze gasten.”

Colle sur Loup

Cote d’Azur is vooral rijk aan natuur, cultuur, en culinaire hoogstandjes. Zo bevindt Villa Cédria zich in la Colle sur Loup, de heuvel van de wolf. “De rivier hier is al net zo ontembaar als een wolf. Dan weer onrustig en woest, dan weer kalm en bedaard”, verklaart Rob Heuvers.

kunstenaarsdorp st Paul de Vence

kunstenaarsdorp st Paul dkunstenaarsdorp st Paul de Vencee Vence

Kunstenaars

Vanouds her trokken kunstenaars naar de Côte d’Azur. Vlak bij Villa Cédria bevindt zich het kunstenaarsdorp st Paul de Vence en het wereldberoemde museum Maeght. Daarnaast staat in Antibes het Picasso-museum, vlak bij Villa la Menuse. En als laatste vlak bij Laparare ligt Nice met het Chagall museum. Samen met Picasso en Miro behoorde hij tot de vele kunstenaars die naar deze streek trokken. In een schatkamer zoals Côte d’Ázur hoef je nooit lang te zoeken naar kunst.

st jean Cap Ferrat

st jest jean Cap Ferrat

Peillon

Ook op culinair gebied heeft deze streek veel te bieden. Bij Bergerie Laparare, bijvoorbeeld, bevindt zich het absoluut niet toeristische Peillon. Een verstild autovrij stadje uit de 11e eeuw.
Het hier gelegen restaurant la Madone is lid van het prestigieuze Eurotoques. Deze club van topkoks zet zich in voor ambachtelijk koken in een passende prijs/kwaliteits verhouding.

Paradijsjes aan de Cote d'Ázur: Auberge la Madone in Peillon

Paradijsjes aan de Cote d’Ázur: Auberge la Madone in Peillon, van links naar rechts: Peter Lasschuit, Karin (eigenaresse van Laparare), kok, Marianne Visser van Klaarwater

st Jean Cap Ferrat

Vanaf het strand bij Monaco kijken Sydney en ik uit over het azuurblauwe water. Monaco is met st Jean Cap Ferrat de mondaine wereld van filmsterren zoals Robert de Niro en Roger Moore. Terug in B&B Laparare genieten we weer van de rust en de natuur. “Alles is zo dicht bij. Binnen een afstand van een uur kunnen wij hier de gasten een maand bezig houden. Dus het beste is om op z’n minst 4/5 dagen te vertoeven,” zegt Sydney.

Activiteiten

Tenslotte wijst Sydney op een wijdverbreid misverstand. “Velen denken bij de Côte d’Ázur aan de zomer en watersport. Maar het is hier elk seizoen mooi. Dicht bij de bergen gelegen kan je hier bij kouder weer volop skiën.”

Links

Côte d’Azur Autrement 
Laparare
Villa Menuse,
Villa Cedria
Fondation Maeght
Auberge Madone
Saint Paul de Vence

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *