Activiteiten in het Waddengebied

Contributor Taina ging naar de Waddenzee en vertelt alles over de diverse activiteiten die in het Waddengebied worden aangeboden. De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een uniek natuurgebied van Nederland die je zeker eens moet bezoeken. Je hoeft niet naar één van de Waddeneilanden om activiteiten te doen op de Waddenzee, vanuit Lauwersoog worden er ook diverse aangeboden.

Lauwersoog

Lauwersoog is een klein dorpje met 150 inwoners in de provincie Groningen, vlakbij de grens van Friesland. Dit is de locatie waar mensen de boot pakken naar Schiermonnikoog of naar Denemarken. Je geniet al van de stilte als je naar Lauwersoog rijdt. Er zijn bijna geen huizen meer te bekennen, je ziet uitgestrekte landschappen en de dijken. Als je de sluizen bent gepasseerd en de haven ziet, dan weet je dat je er bent. 

 

 

Teambuildingdag op de Waddenzee

Tijdens een teambuildingdag kun je met een RIB-boot van ‘Varen met Rob’ een geweldige tocht maken over het Lauwersmeer en de Waddenzee. Je vertrekt dan vanuit de Jachthaven Lauwersoog. Je vaart via het Lauwersmeer naar de sluizen, dat is de toegangsdeur naar de Waddenzee. De snelheid van de RIB, de wind en de golven zorgen voor een enorme adrenaline stoot. Daarna is het tijd om tot rust te komen en te genieten van de stilte. Je bezoekt een drooggevallen zandplaat waar de teambuildingsessie start. Daar sta je dan met je team, omringd door water en overgeleverd aan de natuur en aan elkaar. Dit is het moment voor een gesprek en misschien een discussie. De belangrijkste punten zullen worden opgeschreven. Bij een teambuildingdag op de Waddenzee zit een lunch inbegrepen en zul je zeehonden spotten. Aan het eind van de dag is er tijd voor een evaluatie en een borrel. Een leuke en leerzame ervaring die in het teken staat van adrenaline, stilte, rust en het samenkomen van een team.

 

ZIE OOK: Waddenzee Werelderfgoed en haar paal bewegwijzering

 

Het activiteiten aanbod

Wil je geen teambuildingdag doen, maar ben je opzoek naar een andere leuke activiteit in het Waddengebied? Er is genoeg aanbod.

Waddenland Culinair

Kies voor de activiteit Waddenland Culinair, waar je een tour gaat doen langs de culinaire hoogstandjes van het Groninger Waddenkustgebied. Bezoek een kaasboerderij, de Mosterdmakerij en leer over duurzame visserij in proeflokaal t’ Ailand.

Zeilen naar Schiermonnikoog

Zeil naar Schiermonnikoog met de authentieke klipper Willem Jacob. Een bijzondere ervaring en natuurlijk veel leuker dan met de veerboot. Afhankelijk van het getij maak je een korte wandeling op het wad en lunch je op een zandplaat.

Zeehonden spotten

Speciaal voor de dierenliefhebbers kan je een zeehondentour doen. Je bezoekt dan de Zeehondencrèche Pieterburen en gaat op zeehondentocht. Of kies ervoor om een zeehond vrij te laten op het Wad.

Er is in ieder geval genoeg te doen in het Waddengebied. Check voor meer leuke activiteiten en informatie Tour de Wadden. En bekijk mijn filmpje voor wat meer sfeerbeelden.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.