Waddenzee Werelderfgoed krijgt eerste paal bewegwijzering

In het kader van Waddenzee Werelderfgoed werd dinsdag 26 juni om 16.00 uur de eerste wegwijzer geplaatst bij de Zeehondencreche in Pieterburen. De gedeputeerde van de Provincie Groningen, Wiebe van der Ploeg en Lenie ’t Hart van de Zeehondencreche Pieterburen zullen samen de eerste paal onthullen in het Waddengebied.

bewegwijzering waddengebied

Bewegwijzering Waddengebied

Doel van het plaatsen van de bewegwijzering is bezoekers aan het Waddenkustgebied bewust te maken van het feit dat men zich op zeer korte afstand bevindt van een uniek gebied dat zich mag meten met Werelderfgoederen als de Grand Canyon in de VS in Arizona en het Great Barrier Reef in Australië.


Bewegwijzering naar Waddenzee in Groningen

In totaal zal op negen locaties in de provincie Groningen bewegwijzering geplaatst worden, waaronder bij de Vesting Bourtange, ’t Zielhoes in Noordpolderzijl en de Menkemaborg in Uithuizen. Elke paal is voorzien van vijf handwijzers die naar de Werelderfgoederen Great Barrier Reef, Grand Canyon, Himalaya, Dolomieten en uiteraard de Waddenzee wijzen, met daarachter het aantal kilometers waarop men verwijderd is van de genoemde gebieden.

Het plaatsen van de bewegwijzering gebeurt in samenwerking met Die Nordsee GmbH uit Schortens, Noord-Duitsland. Het Waddenkustgebied in Noord-Duitsland wordt tegelijk met Groningen voorzien van dezelfde wegwijzers. Het betreft hier een project dat uitgevoerd wordt in het kader van Eems Dollard Regio (EDR).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.