Slagharen bouwt aan Aqua Mexicana

Contributor Merin Veronique nam een kijkje in de bouw van het nieuwe waterpark dat in Slagharen wordt gebouwd. In februari kwam het bericht naar buiten: Slagharen gaat een waterpark openen! Na de vervangingsinvesteringen heeft het park nu ruim 6 miljoen geïnvesteerd om Aqua Mexicana te realiseren. Hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien? Merin Veronique zocht het uit!

Mascotte Slagharen

Rosie vindt het waterpark een goed idee.

Het waterpark krijgt maar liefst 10 glijbanen, meerdere zwembaden en interactieve elementen. Uniek in Nederland wordt het bubbelbad voor 70 personen. Aqua Mexicana moet de ideale toevoeging worden aan een dagje uit in attractiepark Slagharen.

Vergeet je zwemspullen niet

Ken je die verjaardagsfeestjes nog? Waarbij op de uitnodiging stond: “We zeggen niet waar we heen gaan, maar vergeet je zwemspullen niet.” Slagharen nodigt families uit om hun zwemspullen mee te nemen, maar mocht je ze echt vergeten zijn, is er geen nood aan de man: in het waterpark komt een winkel waar je alsnog badkleding kunt kopen.

Graafmachine Aqua Mexicana

110 mensen zijn dagelijks keihard aan het werk.

Rocas Design

De thematische tekeningen van het Spaanse Rocas & Design.

Aqua Mexicana

Aqua Mexicana zal vooral gaan inzetten op de beleving van het waterpark. Als je binnen komt moet het voelen alsof je ondergedompeld wordt in een andere wereld. Alhoewel, niet letterlijk natuurlijk. Met hier en daar een knipoog naar het verleden zijn er wat oude elementen behouden, maar vooral veel nieuwe doorgevoerd. Zo heeft het oude bergbad (met de ijsberen en pinguïns) moeten wijken voor een nieuw bad, maar blijft er een ruimte waar niet-zwembadbezoekers tóch binnen een kijkje kunnen nemen.

Aan de bouw van het waterpark wordt hard gewerkt. Op 25 mei mocht een select groepje pers een kijkje nemen, waaronder ik. Daarbij werden door Slagharen directeur Wouter Dekker en Ben Nijkamp (hoofd technische dienst) trots de bouwplannen geshowd. Omdat het moeilijk is vanuit 2D tekeningen een voorstelling te maken, werd dit ter plekke op de bouwplaats gedaan. Een unieke beleving. Door 110 mannen werd er die dag gewerkt om de strakke deadline van de opening op 1 mei te halen, en zo’n 20 nieuwsgierige journalisten kwamen nog eens een kijkje nemen. Slagharen werkt met zorgvuldig uitgekozen leveranciers, en dat is niet anders bij dit project. Vooral bedrijven uit de omgeving mogen meewerken aan Aqua Mexicana.

Oude bergbad

Het oude bergbad wordt compleet vervangen.

Aqua Mexicana Slagharen directeur

Van links naar rechts: [..], Niels Dijkstra, Wouter Dekker & Ben Nijkamp.

Entreekaartjes

Het attractiepark Slagharen heeft er voor gekozen om de prijzen in 2015 niet te verhogen. Een entreekaartje blijft op de prijs van € 27,50 staan. Groot pluspunt: het attractiepark begint dit jaar met yield/revenue management. Dit betekent voor de bezoeker dat prijzen ‘dynamisch’ worden. Op bepaalde – door het park ingecalculeerde – rustige dagen daalt de prijs van een entreekaartje tot wel € 15,00. Een beetje slimme bezoeker bespaart zo heel wat kosten. Entreekaartjes voor Aqua Mexicana kosten de bezoeker € 7,00. Voorlopig is Aqua Mexicana alleen nog toegankelijk voor parkbezoekers en mensen die op het park verblijven. Officiële openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur.

Opening

Afgelopen 27 maart 2015 is Slagharen, na de winterperiode, weer opengegaan voor het grote publiek. Het eerstvolgende grote evenement staat met Pasen op het programma: het grote SBS6 Paasfeest.

Op 1 mei staat de officiële opening van Aqua Mexicana gepland.
Wil je alvast een sneak-peek? Klik hier.

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *