Negen tips voor de Negen Straatjes in Amsterdam

Contributor Lenneke deelt haar negen tips voor de Negen Straatjes in Amsterdam. De populariteit van deze straatjes tussen de Prinsen-, Keizers- en Herengracht is nog altijd stijgende.

de Negen Straatjes Amsterdam

De 9 straatjes zijn inmiddels bij Amsterdammers en toeristen een bekend begrip. Ook de film Hartenstraat zorgt weer voor een beetje extra promotie onder de vele Nederlanders die jaarlijks Amsterdam bezoeken. Naast de Hartenstraat worden de Negen Straatjes gevormd door de Reestraat, Gasthuismolensteeg, Berenstraat, Wolvenstraat, Oude Spiegelstraat, Runstraat, Huidenstraat en Weide Heisteeg. In alle straatjes vind je voornamelijk kleine speciaalzaakjes en geen H&M, Vero Moda of Zara.

De negen tips in de 9 straatjes zijn:

Maar waar te beginnen als je gaat shoppen in de 9 straatjes? Hier vind je wat goede tips op een rij.

Hartenstraat

1. COS

Dit Scandinavische kledingmerk wordt vaak gezien als het dure zusje van H&M. Kleding is zakelijker en eleganter en vaak ook van betere kwaliteit.

2. Exota

Wie kent de bloemetjes jurkjes van King Louis niet? Bij Exota vind je naast deze jurkjes meer retro kleding vol bloemetjes en patroontjes.
de Negen Straatjes Amsterdam

3. Van Harte

Op zoek naar een leuke plek voor lunch, diner of gewoon koffie. Schuif aan bij Van Harte voor een heerlijke ongedwongen sfeer.

de Negen Straatjes Amsterdam

Wolvenstraat

4. Anecdote

De winkel met de mooiste basics is zonder twijfel Anecdote. Niet goedkoop helaas, maar wel schitterend.

5. Lomography

Voor alle liefhebbers van analoge fotografie is deze winkel op de hoek van de Wolvenstraat een must. Een fijne creatieve plek!

Huidenstraat

6. Scotch & Soda

Wie kent dit Hollandse merk niet? Schitterend kledingmerk, maar misschien wacht je hier liever even op de sale.

Runstraat

7. Mini Mint Mall

De plek voor alles wat je niet nodig hebt, maar eigenlijk stiekem heel graag wilt hebben.

8. TOMS

Dit schoenenmerk heeft als motto: a shoe for shoe. Dus voor ieder paar dat jij koopt, schenken zij een paar aan arme landen. Voordeel: de schoenen zijn ook nog eens echt leuk!

Berenstraat

9. Episode

Ga voor leuke tweedehands kleding en tassen naar Episode. Je kunt er fijn snuffelen en zoeken naar dat ene bijzondere item.

Tot slot Mendo

De boekenwinkel Mendo mag niet ontbreken in deze lijst met shopping tips voor de 9 straatjes. Bij Mendo in de Berenstraat vind je schitterende koffietafel boeken voor elk budget. Leuk voor een cadeau voor jezelf of als originele gift voor iemand anders. Je kunt ook online bij Mendo bestellen. Mendo is internationaal bekend als “A candy store for book aficionados”.


 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *