Pistebully in Serre Chevalier

Het is de grote droom van velen; rijden in een heuse pistebully! In het Franse skigebied Serre Chevalier wordt die droom waarheid gemaakt bij de enige echte Grooming School. Op een speciaal bewerkt terrein naast de piste op 1800 meter hoogte kunnen lefgozers en durfals plaats nemen in zo’n reusachtig grote tientonner om rijles te krijgen.

Serre Chavelier

In het Franse skigebied Serre Chevalier is nu mogelijk om te rijden in een echte pistebully

Waarom een Grooming School?

Het idee is afkomstig van de 28-jarige chauffeur van Serre Chevalier, Remy Valdenaire. Hij wilde dolgraag zijn passie voor deze sneeuwmonsters delen met het publiek, evenals het sensationele gevoel tijdens de rit. Ook hoopt hij met deze unieke rijschool meer begrip en bewustwording te creëren voor het werk dat achter de schermen van een skigebied gebeurt. In Serre Chevalier werken elke nacht 40 chauffeurs in ploegendienst op 24 machines om minstens 70% van het skigebied te bewerken. De eerste ploeg start om 17.30 uur, de laatste ploeg eindigt de volgende ochtend om 10.00 uur.

Uit onderzoek blijkt dat voor wintersporters de kwaliteit van de pistes één van de belangrijkste graadmeters is in de algemene waarderingsgrondslag voor een skibestemming. Serre Chevalier scoorde afgelopen seizoen het op één na hoogste percentage bij een tevredenheidsonderzoek, gehouden onder 28 skibestemmingen.

Wat mag en kan je verwachten?

Gedurende 10 minuten wordt een uitgebreide toelichting gegeven op het bedieningspaneel in de cabine. Sturen, inzet van de bladen, grijper en de voor- of achterwaartse aandrijving van de rupsbanden zijn handelingen die vaak simultaan dienen te gebeuren. Vervolgens maakt met gedurende 20 minuten diverse rondjes over het bewerkte parcours, inclusief buckels, sneeuwophoping, kuilen en rulle sneeuw. Uitdaging is om met name het goede spoor te kunnen trekken, wat in de praktijk echter niet zo eenvoudig blijkt te zijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Serre Chevalier

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.