Uitstapjes in Praag bij slecht weer

Ook in een mooie stad als Praag is het wel eens slecht weer. Gelukkig is er dan nog steeds van alles te zien en te doen. Met deze uitstapjes wordt het zeker weten toch een leuke dag.

Praag

Praag

Spijker je kennis bij

Het historische gebouw van het Nationaal Museum wordt gerenoveerd en is daarom niet open voor het publiek. Maar de andere vestigingen zijn wel open en hebben allerlei interessante tentoonstellingen voor je.

Het Gastronomisch Museum laat de geschiedenis van ons eten en drinken zien. Of je nu foodie of geschiedenisgek bent, een echte chef of een hobbykok – hier zul je van smullen!

In het Museum van het Openbaar Vervoer staan unieke oude trams, bussen en andere voorwerpen uit de geschiedenis van het openbaar vervoer in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Het Instituut voor Militaire Geschiedenis beheert enkele prachtige musea: het legermuseum in Žižkov, het luchtvaartmuseum in Kbely en het legertechniekmuseum in Lešany.

Ga shoppen

Wie van winkelen houdt, vindt in Praag volop winkelcentra met alles van designermerken tot plaatselijke producten. De meeste grote winkelcentra zijn de hele week geopend van 9.00 tot 21.00 uur, maar de actuele openingstijden kun je het beste even controleren voordat je op koopjesjacht gaat.

Duik in de kunst

DOX Centre for Contemporary Art, Architecture and Design heeft al meer dan honderdtwintig exposities op het gebied van moderne kunst georganiseerd en verzorgt ook bijbehorende programma’s voor bijvoorbeeld scholen en gezinnen.

MeetFactory is een internationaal nonprofit-centrum voor moderne kunst en maakt originele projecten mogelijk op het gebied van beeldende kunst, theater, muziek en interdisciplinaire en experimentele kunstuitingen.

MuMo (Museum Montanelli) heeft een indrukwekkend interieur met hoogstaande exposities op het gebied van modern kunst, die gemiddeld om de drie maanden wisselen.

Chemistry Gallery is een jong en dynamisch creatief instituut dat werken van jonge modern kunstenaars uit Tsjechië en andere landen exposeert.

Verwen je smaakpapillen

Je kunt in Praag heerlijk eten. Wil je weten waar het echt lekker is? Kijk dan eens op Bohemian Bites voor restaurantreviews en tips. Dan zit je binnen de kortste keren heerlijk te eten en maakt het niets meer uit of het buiten nat of koud is.

Snuffel rond in een bibliotheek

Bibliotheken zijn belangrijk in Praag! Behalve alle boeken die er staan en de lezingen die er worden gegeven, zijn in veel bibliotheken ook kunstwerken en historische objecten te zien. De populairste bibliotheken zijn die van het Klementinum en het Strahovklooster. Maar ook de gemeentebibliotheek en die van de Academie van de Wetenschap zijn zeker een bezoekje waard.

Kom in beweging

Dat het regent wil niet zeggen dat je niet kunt wandelen of hardlopen – als het tenminste niet onweert of stormt. Sport je toch liever binnen? Veel van de grote hotels in Praag hebben een uitgebreide sportschool waarvan je ook gebruik kunt maken als je er niet logeert. Of ga naar het grootste overdekte zwemparadijs van Midden-Europa.

Wat je ook kiest, ga ervoor! Dat is veel beter dan mokkend op je hotelkamer zitten wachten tot het beter weer wordt. Als het dan toch slecht weer is in Praag, dan maak je er gewoon het beste van, toch?

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *