Zomers sporten in de winter in Spaans Benidorm

De laatste week van november 2014 ben ik een midweek naar Benidorm gegaan voor het beoefenen van een aantal zomersporten. Wat bijvoorbeeld te denken van een duik in het water rondom het gelijknamige eiland van Benidorm om snorkelend de zeebodem voor de kust van deze badplaats te bewonderen. Dit eiland maakt deel uit van het Natuurpark La Serra Gelada.

DSC_1689

Vanuit de haven van de kustplaats werd ik met een boot naar het eiland, alsmede naar een aantal kleine baaien gebracht, alwaar de zeebodem via het prachtige blauwe water kon worden bekeken. Fraaie koraalrotsen en fel gekleurde vissen wisselden elkaar tijdens het zwemmen in het zeewater met een temperatuur van ongeveer 20 graden af.

 

 

Duiken rondom de baai van Benidorm

Een andere enerverende sport is het kayakken voor de kust van het Levante strand en het Poniente strand. Dobberend op het rustige en vlakke water van de Middellandse Zee heb je een fraai zicht op de imposante skyline van Benidorm. De vele hoge gebouwen zijn het aanzien vanaf het water zeker de moeite waard. Onder leiding van een professionele gids maak je een tocht langs prachtige zandstranden, rotspartijen en de heuvels rondom de baai.

fundacion turismmo benidorm

Kayak op de Middellandse Zee met uitzicht op de skyline van Benidorm

Liefhebbers van mountainbiken kunnen hun hart ophalen want Benidorm is een van de meest bezochte regio’s van Spanje als het gaat om fietsen. La Marina Baixa, is met zijn bijzondere en onregelmatige terrein, uitermate geschikt om te mountainbiken. Als goede plekken worden voorgesteld Sierra Helada, Sierra Cortina, Puig Campana, Sierra Bernia en Sierra Aitana. Deze gebergten zijn geliefd onder de meest extreme mountainbikers. Een aantal van deze bergen behoren ieder jaar tot een deel van een etappe van de bekende Ronde van Spanje, ook wel Vuelta a España genoemd.

Bike tour en Benidorm

 Mountainbiken kan ook langs de kustlijn

Golfliefhebbers komen aan hun trekken op de drie golfbanen die Benidorm rijk is. Deze banen liggen in een spectaculair natuurgebied tussen de bergen en de Middellandse Zee. Van een aangenaam klimaat en eersteklas voorzieningen ben je verzekerd. Twee van de drie golfbanen beschikken over een 18 holes parcours, terwijl de derde een 9-holes baan is waar tevens een golfschool aan is verbonden.

Golf en las Rejas Benidorm

Golfen op een van de drie banen bij Benidorm

Voor de meest sportieve bezoekers aan de stad is wandelen over de Sierra Helada een absolute aanrader. Dit is een gebergte gelegen boven de stranden van Benidorm. De tocht begint bij het Benidorm Kruis en eindigt na ongeveer 6 kilometer bij de haven van El Albir. Vanaf de bergrug krijg je telkens weer een andere kijk op de skyline van Benidorm. Ook zijn er schitterende vergezichten op de kleine stranden en de Middellandse Zee. Het is een wandeling die iets meer dan drie uur in beslag neemt. De moeilijkheidsgraad van de wandeling mag best pittig genoemd worden. Op sommige gedeelten zijn handen en voeten nodig om naar boven te klimmen. In totaal klim je meer dan 500 meter. De laatste afdaling bedraagt zelfs meer dan 300 meer aan een stuk.

Hiking in Benidorm Senderismo Benidorm

Hiking op de Sierra Helada

Mijn doel was om in een paar dagen zoveel mogelijk buitensporten te beoefenen in en rondom Benidorm. Door de begeleiding van personeel van #VisitBenidorm, is dit prima gelukt. Speciale dank gaat uit naar Dennis, die mij op een aantal momenten behulpzaam is geweest.

 

 

Ondanks het feit dat het toch wel zo is dat een groot gedeelte van de aanwezige toeristen de leeftijd heeft dat bovengenoemde sportactiviteiten door hen wellicht niet meer zullen worden volbracht, is het voor jongeren zeker aan te raden om ook buiten het zomerseizoen een bezoek te brengen aan Benidorm.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.