Maak kennis met de andere kant van Manilla

Het reuze aantal van meer dan 7.000 eilanden maken de Filipijnen dé droomlocatie voor een fijne zonvakantie. Ook vormde deze bijzondere bestemming het decor van de hitseries ‘Wie is de Mol?’ en ‘Expeditie Robinson’. Het land heeft dan ook heel wat te bieden… Van hagelwitte stranden, een rijke onderwaterwereld tot groene bergachtige binnenlanden.

Metropool Manilla

Met een internationale vlucht vlieg je binnen 15 uur naar de hoofdstad van de Filipijnen : Manilla. Deze metropool heeft onder reizigers een iets minder goed imago. Wil je echter kennis maken met de culturele kant van Manilla? Dan is de fietstour van de Smokeytours echt een aanrader. Het is dé ideale manier om op ontspannen wijze en vanuit een totaal ander perspectief kennis te maken met de stad.

Manilla

Dompel je onder in de Filipijnse cultuur

Het is een ware ontdekkingstocht, waarbij je niet alleen een bezoek brengt aan het oude gedeelte van de stad, maar ook aan Intramuros, het Rizal Park en de boulevard.

Al fietsend dompel je je onder in de vriendelijke Filipijnse cultuur. Je fietst door de bedrijvige straatjes en steegjes waar het leven zich voornamelijk buiten afspeelt, een moeder geeft haar baby te eten, op een veranda verzorgt een oude oma met veel liefde haar haan en verderop zie je een straatverkoper zijn waren uitstallen.

 

 

Terwijl je naast de bestuurders van de typische Filipijnse vervoersmiddelen – de Tricycles en Jeepneys – stil staat bij het stoplicht zwaai je lachend naar de schoolgaande kinderen. Een scherpe geur van pittige kruiden kriebelt langs je neus en de tourbegeleider vertelt enthousiast en trots over zijn woongebied.

Lever al fietsend een bijdrage aan het goede doel!

Dat al fietsend een stad verkennen op vakantie een groot succes is zagen we al in Thailand. Wat bijzonder is aan Smokeytours, is dat deze organisatie door dit initiatief bijdraagt aan het goede doel. De Nederlandse oprichtster Juliette Kwee is in 2011 het project gestart. De tourbegeleiders zijn inwoners uit de arme wijk van Manilla en met de opbrengsten van de tour worden diverse projecten ondersteund.

Een mooi gedachtegoed! Zo kan je op laagdrempelige manier een leuke activiteit ondernemen en ook nog bijdragen aan het verbeteren van de Filipijnse samenleving!

Manilla

Wil je nog meer van de bruisende stad zien? Ga dan mee met één van de andere tours. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de sloppenwijk/vuilnisbelt. Waar mensen jou, ondanks hun leefomstandigheden, gastvrij en met een glimlach ontvangen. Of ga mee op een culinaire tour naar de markt, hier maak je kennis met typische Aziatische en Filipijnse producten en gerechten.

Kortom: begin je vakantie in de Filippijnen op bijzondere wijze. Een herinnering om nooit meer te vergeten

Manilla

 
 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 
 

Comments are closed.