Mooi Turkije

Tijdens mijn verblijf in het Sentido Zeynep Resort in Belek heb ik niet alleen genoten van de faciliteiten van het hotel. Turkije heeft als land erg veel te bieden en het is daarom zonde om op je bedje aan het zwembad te blijven liggen.

Kursunlu watervallen

Vanuit Belek heb je de mogelijkheid om een prachtig natuurgebied te bezoeken: de Kursunlu watervallen. Deze watervallen zijn ontstaan doordat vanuit het Taurusgebergte een waterstroom wordt aangevoerd. Dit levert een spektakel op met verschillende watervallen. Ze zijn niet heel hoog maar wel prachtig van kleur en de omgeving is heel bijzonder.

Via een aantal trappen daal je af naar de watervallen. Er zijn verschillende verdiepingen vanwaar je de watervallen kunt aanschouwen. Zodra je het natuurpark in gaat waan je je in een jungle. Alles is groen en het geeft bijna een magisch gevoel. In een rondje loop je via bruggetjes weer terug richting de trappen waarna je weer omhoog kunt klimmen.
Kursunlu watervallen

Kursunlu watervallen

Kursunlu watervallen

Antalya

Na de watervallen is het een goed idee om richting Antalya te rijden. Antalya is een grote badplaats met meer dan een miljoen inwoners. Antalya heeft nog een mooie oude stad en dit is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Lekker lunchen in één van de vele restaurantjes, souvenirs voor de thuisblijvers kopen en een boottochtje vanuit de haven maken.
Antalya heeft een haven van waaruit verschillende boottochtjes georganiseerd worden. In een klein uurtje vaar je naar een kleine waterval en bekijk je Antalya vanaf het water.
Oude stad Antalya

Oude stad Antalya

Haven Antalya

Haven Antalya

Mooi Turkije

Dat Turkije meer te bieden heeft dan alleen maar enorme resorts is duidelijk. Er is veel moois te zien en het is dan ook aan te raden om het land in te trekken. Dit kan heel goed met een huurauto waarbij je de vrijheid hebt om zelf te bepalen hoe lang je ergens blijft en waar je naar toe rijdt.

 

 

Auto huren

Vanuit Belek zijn er verschillende dingen te ondernemen en één daarvan is om gewoon een auto te huren en maar te gaan. Er zijn uiteraard ook voldoende mogelijkheden om georganiseerde excursies te boeken. Een auto huren kan meestal vrij gemakkelijk vanuit je hotel en deze mensen kunnen je ook tips geven over wat te bezoeken. Vaak is er een GPS of kaart bij inbegrepen zodat je niet hoeft te verdwalen op de Turkse wegen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je in Turkije heel goed zelf rijden. Zoals overal moet je goed opletten en is de rijstijl van de Turken niet zoals wij dat gewend zijn in Nederland maar het is heel goed te doen en een hele leuke manier om Turkije te verkennen.
Oude stad Antalya

Comments are closed.