Bruisend London

Wie naar Londen denkt te gaan voor een weekendje rust, ontspanning en even bij te komen van de dagelijkse sleur zal ik nu vriendelijk uit deze droom helpen. Londen, alles behalve rust. Een bruisende stad, wat zeg ik.. overkokend zelfs. Met een vijfdaagse city trip heb ik slechts een kleine procent van deze stad kunnen zien. Als een bezetenen heb ik geprobeerd de ‘must-sees’ op de foto te zetten, wilde ik uiteraard ook nog borrelen in de hipste barretjes en mijn voeten worden alweer moe als ik aan het winkelen denk.
london-westminster-1

Bron van inspiratie

De stad is een bron van inspiratie, cultuur en diversiteit. De verschillende buurten hebben allemaal hun parelstukken en stralen een duidelijk een eigen stijl uit. Nu we het over stijl hebben… ik zou hier prima 5 dagen lang op het terras kunnen zitten. Mensen kijken. De straten worden gebruikt als open air runway, zeker in de uitgaansuurtjes. De nieuwste trends, hoogste hakken en strakke pakken. Uitgaan in een spijkerbroek en op je afgetrapte Nikes zit er in deze stad niet in. Maar maak geen zorgen, je hoeft niet snel naar de P.C. Hoofdstaat te rennen en om een stel Louboutins te halen. Wat je ook wilt, je vindt het hier in Londen. Duizenden winkels, van high couture fashion tot aan de meer dan 12 Primark winkels. Met vele vermoeide uurtjes heb ik slecht 3 kwart van Oxford Street kunnen afstruinen. Hè, is die straat dan zo lang zal je jezelf afvragen? Nee dat is wel te belopen, het wordt moeilijke gemaakt de vele etages die elke winkel zich rijk maakt. Je gaat een winkel binnen om die ene leuke oorbellen te halen en komt terug met 2 paar schoenen, bikini en een gala jurk.
Laat je boeken dus maar thuis, daar zal je tijd voor hebben in deze overkokende stad. Gebruik die ruimte in je koffer liever voor al je aankopen op de weg terug!

 

 

Must-sees

De foto’s van het gekoesterde percentage van Londen wat ik heb kunnen bezichtigen in de korte tijd dat ik er was. Je kunt de foto’s delen op Pinterest door er met je muis overheen te scrollen.

Nothing Hill

Voordat ik over de geweldige gekleurde deurtjes, leuke marktkraampjes en lekkere cupcakes begin heb ik een bekentenis te maken: ik heb de film Nothing Hill nog nooit gezien. Ik weet dat dit nieuws shockend kan zijn, maar laat ik er duidelijk bij zeggen dat ik de wijk er daardoor niet minder door waardeer. Het is werkelijk prachtig opgezet, wel is jammer dat je hier minder van ziet door het mierennest aan toeristen. Ik raad je daarom aan vroeg op de dag te gaan om optimaal van deze omgeving te kunnen genieten. Vergeet ook niet je portemonnee mee te nemen bij het bezoek aan Nothing Hill. Naast de vele toeristische kraampjes zijn er ook leuke winkels te vinden. Hier vind je voornamelijk vintage kleding en alternatievere merken (veelal jaren 50 stijl). Is dat niet zo jouw ding? Geef je geld dan liever uit bij Hummingbird: dé plek in Nothing Hill waar je cupcakes, macarons en cake moet halen (en opeten).

nothing-hill-1

nothing-hill-2

nothing-hill-3

nothing-hill-4

nothing-hill-5

nothing-hill-6

nothing-hill-7

nothing-hill-8

nothing-hill-9

Buckingham Palace

Als echte toerist stond het Buckingham Palace uiteraard op mijn “Must-sees” lijstje. Helaas hebben we de wisseling van de wacht niet mogen meemaken, maar het was alsnog zeker de moeite langs te gaan. Het paleis en de omgeving zijn zeer mooi en ruim opgezet. Uiteraard staat het ook hier vol met toeristen. Het is een uitdaging een foto van het paleis te maken zonder de hordes toeristen die hun neus door het hek duwen.

london-palace-1

london-palace-2

london-palace-3

london-palace-4

Vanaf Buckingham Palace kun je direct doorlopen richting Westminster. Op de route naar de Big Ben kom je onder andere langs “Household Cavalry”. Hier kun je direct punt 2 van je “Must-sees’ lijstje afstrepen: het op de foto gaan met een Horse Guard. De traditioneel geklede mannen zitten uren op hun paard daar naar alle toeristen te kijken, althans.. hun hoofd mogen ze zelfs niet bewegen. Uiteraard geeft het wel het ultieme Londen gevoel om het even te zien.

(foto’s household cavaly)
Tip: Nog steeds niet echt het gevoel dat je in Londen bent? Als je doorloopt richting de Big Ben vind je meerdere Engelse telefooncellen. Klim er in, op of sta er naast, maar hierna kun je niet meer ontkennen dat je in Groot-Britannie bent.

london-westminster-1

london-westminster-2

london-westminster-3

Nog een klein stukje doorlopen en je bent bij Londens trots: de Big Ben. Je kunt er onmogelijk omheen; het blijft prachtig om te zien. Steek vervolgens de Wesminster Bridge over om bij Londen Eye te komen. Ook als je hoogtevrees hebt en niet van plan bent in dit beruchte reuzenrad te gaan (of je wilt, zoals ik, niet 3 uur in de rij staan) is het de moeite waard even naar de overkant te gaan. Je hebt hier een mooi overzicht over Wesminster en al zijn pracht.

londen-eye-1

uitzicht-londen-eye-1

Tip: Ben je niet in de Londen Eye geweest maar wil je Londen toch graag nog even van de bovenkant bekijken? Dan heb ik hier de gouden tip: Heron Tower. Deze toren is 230 meter hoog en je vindt hem vlak bij Liverpool station. Ze willen hier geen pottenkijkers, dus mag je alleen naar boven als je belooft een drankje te gaan doen in een van de twee restaurant in de top van de toren. Maar eerlijk, zo erg is het toch ook niet om met een glas wijn van dit uitzicht te genieten?

Het schitterende uitzicht vanaf Heron tower

Het schitterende uitzicht vanaf Heron tower

Winkelen

Uiteraard kun je profiteren van het rijke aanbod aan winkels op Oxford Street als het om winkelen gaat. Wil je liever wat uniekers? Dan is Camden Market echt iets voor jou.

Camden Market

Ik heb mij laten vertellen dat alle hippe Londenaren hier hun kleding halen. De wijk bestaat deels uit winkels, deels uit marktkramen en de straten zijn gevuld met fashioniasta’s. Nog een voordeel, zelf had ik het gevoel dat hier ook een stuk minder toeristen waren dan bij Oxford Street. Naast de vele leuke winkels en hippe kleren is kun je hier ook heerlijk eten. Je hebt er werkelijk alles, van exotische lekkernijen tot aan hamburger met patat. Verder is Camden ook een zeer inspirerende en fotogenieke omgeving, zet het dus op je lijstje!

london-camden-1

london-camden-2

london-camden-3

london-camden-4

london-camden-5

london-camden-6

Covent Garden

We springen van marktkraampjes en hipsters naar het andere uiterste, Covent Garden. Pas het uur dat ik er heen ging besefte ik mij dat Covent Garden niet werkelijk een tuin is, maar een omgeving met veel mooie, luxe winkels, restaurants en hotels. Je hebt hier bijvoorbeeld een prachtige Chanel winkel zitten en kunt heerlijk eten op de terrasjes. Daarnaast is Covent Garden zeer meer opgezet, het gebouw oogt heel sierlijk en dit past precies bij het winkelaanbod.

Covent Garden de Apple Market

Covent Garden de Apple Market

london-covent-garden-2

Lees de tips hoe je voordelig naar London kunt reizen op onze Londen pagina’s

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.