Het New York van Sex and the City

Ben jij een Carrie?, Miranda?, Samantha? of Charlotte?. Net als veel dertigers volgde ik jarenlang trouw de serie. Voor ons is New York synoniem met de serie en de films. Het is dan ook erg leuk om live in New York de bekende plekken uit de serie en films te ontdekken.

Uitzicht over New York

Uitzicht over New York

Bij het zien van het Chrysler building denk ik gelijk aan de openingscredits Sex and the City. De bekende attracties van New York zoals het Empire state building en vrijheidsbeeld, ja graag!  Maar een cosmopolitan drinken in de bar van Steve en Aiden klinkt minimaal net zo goed.

De bar van Steve en Aiden

De bar van Steve en Aiden

In tegenstelling tot veel andere tv series zoals friends is Sex and the City ook echt buiten op straat in New York opgenomen en niet in een nagebouwde studio. New York voelt zelfs bij een eerste bezoek al vaag bekend. Bij veel plekken denk je “waar ken ik dat toch van”. De actrices die bijna allemaal zelf in New York wonen gaven vaak zelf op waar het ze leuk leek om te filmen. Zo kwamen hun favoriete restaurants en winkels vaak terug in de serie.

Het parkje waar Carrie, Nina Katz confronteerde.

Het parkje waar Carrie, Nina Katz confronteerde.

Do-it Yourself of georganiseerd? 

Als toerist met weinig tijd in New York hoef je niet zelf op zoek naar de Sex and the City hotspots. Je kunt een speciale bustour boeken waarbij je langs diverse plekken in New York wordt gereden. Ondertussen kan je scenes uit de serie bekijken op het schermpje in de bus waarna je live langs de locatie rijdt. Op enkele plekken wordt er gestopt en kan je naar buiten. Tijdens de bustocht gooit de hostess er ook een hoop interessante weetjes uit. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste pilot werd opgenomen met een heel andere actrice als Samantha? Ook leuk, bekijk de opening van de serie nog eens en let dan op de bus. Eerst zitten er passagiers in en dan opeens zijn ze weg. Is jou dat ooit opgevallen? Mij nooit.

Het restaurant waar Big en Carrie hun verlovingsdiner hadden.

Het restaurant waar Big en Carrie hun verlovingsdiner hadden.

Je kunt ook prima je eigen do-it-yourself tour regelen langs de diverse hotspots in New York. Zo vind je het appartement waar Carrie Bradshaw woonde in de West Village op Perry St 64 (latere seizoenen 66). Het leuke hiervan is dat je een andere kant van New York ziet dan alleen de standaard bezienswaardigheden.

The New York public library is ook zo’n gebouw dat vaak in de serie te zien was. Hier vond bijvoorbeeld de bruiloft van Big (niet met Carrie) plaats. Heb je het geld ervoor dan ga je natuurlijk ook nog even shoppen bij de Manolo Blahnik store.

Tijd voor een Cosmopolitan

Tijd voor een Cosmopolitan.

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *