Op de fiets door Bangkok

Een fiets is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een wereldstad als Bangkok. Toch is het maken van een fietstocht niet alleen de beste, maar ook zeker de leukste manier om de stad te verkennen! Voor mij was dit het hoogtepunt van mijn dagen daar, vooral omdat ik net aankwam in de stad en op deze manier gelijk veel te weten kwam over Bangkok. Zeker als je maar een paar dagen in de stad bent is het een aanrader! Het is erg heet in Bangkok, maar op de fiets heb je een lekker windje. De fietstour deden we bij Follow Me Bike Tours, een bedrijf met een aardige Nederlandse eigenaar die in Bangkok woont. Tijdens de tour kregen we een grappige Thaise gids die goed Engels sprak.

1

Flatscreens en sloppenwijken

Het leuke aan een fietstocht door Bangkok is dat je op plekken komt waar je normaal niet zomaar zou belanden. Je fietst namelijk niet langs alle toeristische hotspots, maar je komt langs straatjes, steegjes en markten die je anders waarschijnlijk niet zou zien. Het was bijvoorbeeld erg bijzonder om te zien hoe mensen in sloppenwijken van Bangkok leven. Hun huisjes vielen bijna uit elkaar, maar als je naar binnen keek zag je wel een enorme flatscreen televisie in hun hutje staan!

3

Tempels en schildpadden voeren

Je fietst natuurlijk niet aan een stuk door, soms stop je bij tempels of andere bezienswaardigheden en daar wordt dan iets over verteld. Op een gegeven moment kwamen we bij een tempel met een schildpaddenvijver. We bleven daar om even uit te rusten en natuurlijk ook om de schattige kleine schildpadden te voeren.

5

6

7

Boottocht op de rivier

Tijdens de fietstocht steek je ook de Chao Phraya-rivier over, een grote rivier die dwars door Bangkok loopt. Met fiets en al ga je de boot op om aan de andere kant van de rivier de fietstocht voort te zetten. De rivier is ontzettend vies en er wordt van alles in gedumpt, dus ik zou er niet in gaan zwemmen zoals het Thaise jongetje hieronder!

9

10

11

Gevaarlijk?

Het verkeer in Bangkok is natuurlijk een chaos, de tuk tuks en taxi’s scheuren voorbij en als voetganger heb ik meerdere malen aan de kant moeten springen! Het lijkt erop dat een fietstocht daarom af te raden is, maar het tegendeel is waar. Tijdens de fietstocht fiets je vooral langs de smalle straatjes en steegjes waar bijna of helemaal geen auto’s rijden. Als je een stukje over een drukke weg moet dan fiets je gewoon over het voetpad, dit is blijkbaar heel normaal want niemand kijkt je dan geïrriteerd aan zoals in Nederland! Ook houdt de gids soms het verkeer tegen bij het oversteken dus daar hoef je je ook niet druk om te maken.

Comments are closed.