Uitgaan in Barcelona

Je zou denken dat feesten er in Spanje niet zo heel anders aan toegaat dan in Nederland. Wij Nederlanders gaan immers ook pas heel laat stappen, nadat we thuis op de bank hebben voorbereid. Nou, let me tell you. Spanje is andere koek. Tijdens mijn verblijf in Barcelona heb ik me uiteindelijk goed in weten te blenden met de locals.

Indrinken bij L'Ovella Negra in hartje Barcelona

Indrinken bij L’Ovella Negra in hartje Barcelona

Stappen doe je zo

Over het algemeen leeft de Barcelonees buitenshuis. Daarom vinden ze het ook niet zo erg om in een klein appartement te wonen. Waarom zou je thuis op de bank gaan zitten met vrienden, als je ook gewoon op het strand kunt gaan zitten? Of in het park. Of bij de magische fontein. Of onder de grond, in de metro. Drinken op straat mag niet, maar de politie gedoogt de zogenoemde botellones. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je met je fles wodkamix op straat moet lopen zwaaien.

Met mijn kamergenootje indrinken in de metrohalte

Met mijn kamergenootje indrinken in de metrohalte

Uitgaan in Barcelona is gewoonlijk vrij prijzig. Voor een biertje of een klein flesje water betaal je al gauw 5 euro. Het probleem onder de jeugd van Spanje? De botellones.

Spelletjes spelen op de grote houten tafels bij L'Ovella Negra

Spelletjes spelen op de grote houten tafels bij L’Ovella Negra

L’Ovella Negra

Voel je je iets te goed om buiten in te drinken? Dan biedt Barcelona een geweldig alternatief. Bij L’Ovella Negra bestel je voor zo´n 12 euro een kan van 1,5 liter bier of sangria. De vestiging in het centrum is knus, met grote houten tafels die uitnodigen om een praatje te maken met je vreemde buurman. Hoogstwaarschijnlijk een Catalaan. De vestiging in Poble Nou is immens groot, met genoeg pooltafels om een hele avond door te brengen.
Rond 2 uur loopt deze keet leeg en pak je de metro naar die dure discotheek. Strompel de Rambla of de haven af op zoek naar proppers, die weten je namelijk altijd goede deals aan te smeren.

Mijn favorieten

  • Shôko. Restaurant dat zich ’s nachts omtovert tot dans en loungeparadijs, met heel toepasselijk vooral dance muziek. Sla een propper aan de haak en krijg voorrang én gratis entree. Die zijn gewoon te spotten op de boulevard.
Danseressen bij Shôko

Danseressen bij Shôko

  • Danzatoria. Op de Tibidabo die uitkijkt over de stad vind je deze luxe discotheek met terras tussen de villa’s op de Avenida de Tibidabo.

    Dansjes wagen in Danzatoria

    Dansjes wagen in Danzatoria

    Hou je meer van iets alternatiefs? Razzmatazz heeft maar liefst 5 grote zalen met ieder een eigen muziekstijl. Denk aan indie, 80’s & 90’s, techno… mijn persoonlijke favoriet in town!

  • Otto Zutz in de leuke wijk Gràcia kun je vooral je vette hiphop en RnB moves laten zien, of bekijken bij anderen. Voor een echte barcrawl ga je naar Port Olimpìc. Een tip: begin bij het eerste barretje, je krijgt hier van de proppers een gratis shotje.

 

Veel plezier!

Comments are closed.