Magnifiek Manhattan

Manhattan, het bruisende hart van New York City. Het langgerekte eiland is slechts een van de vijf boroughs die New York City telt maar voor velen het synoniem voor deze wereldstad. De kenmerkende skyline die iedereen kent, zelfs wanneer men er nog nooit zelf is geweest. Met haar bruisende 24-uurseconomie, beroemde iconen en talloze optredens in films, boeken, series en liedjes is Manhattan misschien wel de beroemdste plek in de USA.

Welcome to New York City!

Toen ik vijf jaar geleden voor het eerst naar New York vloog, had ik dan ook een plaatje in m’n hoofd. Jarenlang Friends en Frank Sinatra zorgden ervoor dat ik niet kon wachten om zelf voet aan de grond te zetten. Mijn eerste kennismaking met de stad liet wel even op zich wachten. Na een lange vlucht wist onze vooraf ingehuurde taxichauffeur de weg naar en door Manhattan niet zo goed te vinden. Dat resulteerde in een uur lang rondjes rijden op het vliegveld en veel gemopper van een New Yorkse dame die de chauffeur luid en duidelijk te verstaan gaf dat ‘ie een onbenul was.

Empire State Building New York City

Empire State Building in New York City door contributor Natasja Bogers

Breakfast & food

Beginnen aan een dag voor Manhattan sightseeing kan natuurlijk niet zonder typisch Amerikaans ontbijt. Blueberry pancakes, breakfast platters, eggs on toast, muffins, cereals, of toch liever een green juice om je dag mee te kickstarten? Het kan allemaal. Toegegeven, het is wel even afkicken als je weer thuis bent en geen borden vol op je ontbijttafeltje voor je hebt. Maar tijdens je verblijf kun je er maar beter van genieten.

Winkelen

Profiteren van een gunstige dollarkoers en je kledingkasten aanvullen? Het modemeisje in mij wordt enorm gelukkig van shoppen in New York en heeft zichzelf dan ook al een paar keer van top tot teen in het nieuw gestoken bij Levi’s stores en Macy’s (denk Bijenkorf in het kwadraat). Ik geef me ook altijd graag over aan de strenge dames bij Victoria’s Secret, die je in strak zwart gekleed de Angels bh’s blijven aanreiken en je op een Angel card je maat en perfecte modellen meegeven. Sporty Spices gaan naar Lululemon Meatpacking, waar je naast yoga gear sportkleding voor alle sporten vindt.

Shoppen in Manhattan door contributor Natasja Bogers

Op zoek naar fancy en high end fashion? Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman en Tiffany & Co. mogen niet op je winkelroute ontbreken.

Geen gat in je hand of gewoon op zoek naar unieke koopjes? Dan is er altijd wel ergens een flea market te vinden waar je met een beetje geluk de mooiste dingen vindt. Of de lelijkste, ook een kunst.

Kunst & cultuur

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Manhattan. New York City telt het hoogste aantal theaters ter wereld, er zijn er meer dan 400 (!) en tientallen daarvan bevinden zich in het theatre district in Manhattan. Ik zong al mee met Mammia Mia en keek eerder dit jaar vol spanning naar een toffe show van de Blue Man Group.

Daarnaast kun je hele dagen vullen in een van de vele musea. Van kunst tot kitsch, je kunt het zo gek niet bedenken of het hangt er in een museum. Zo ging ik in het Metropolitan Museum op zoek naar een collectie honkbalplaatjes die daar aan de muur prijkt en kon ik er twee jaar later een overzichtstentoonstelling van Picasso bewonderen. Het Guggenheim is vanwege de architectuur alleen al een bezoek waard.

Vergeet voorafgaand aan je bezoek vooral niet na te kijken welke speciale collecties er in musea worden vertoond ten tijde van je bezoek aan Manhattan; misschien tref je iets bijzonders.

Magnifiek Manhattan

Manhattan heeft alles dus. Dat is dan ook precies de reden dat je hier weken kunt rondlopen en dan nog steeds niet alles hebt gezien. Maar bij elke wandeling, metro- of taxirit krijg je een beetje van die unieke Manhattan vibe mee. Magnifiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *