Rode Pumps en Bergschoenen

Hip stappen en bergpassen. Hoge hakken en wandelschoenen. Schijnbare tegenstellingen die opdoemen voordat je nog geen enkele stap op Zuid-Afrikaanse bodem hebt gezet. Ik ben namelijk mijn tas aan het pakken. Een ogenschijnlijk sneu hoopje stof in de hoek van de kamer. Hij is vervuild, verhuisd van hot naar her en heeft weer en wind getrotseerd. Zijn voorkomen is als een lege zak aardappelen.

Een nieuw avontuur is de remedie. En gelukkig komt die eraan. De backpack staat aan de vooravond van een reis naar Johannesburg, Krugerpark en Drakensbergen. Nu nog zijn vulling.

Zebra in Zuid Afrika

Zebra in Zuid Afrika

Nachtelijk Onderzoek

De rode pumps gaan in een hoge boog door de lucht richting tas. Want ook al staat Johannesburg bekend als het iets minder hippe broertje van Kaapstad, de reisverhalen laten volop bruisende taferelen zien. In het Newtown Cultural Precinct en de opkomende buurt Maboneng zijn er volop musea, kunstgalerieën, muziekcafés, clubs, bars en restaurants. Binnenkort dof ik me dan ook op en ga op onderzoek uit tijdens de nachtelijke uurtjes. Benieuwd naar de uitkomsten? Houd dan mijn posts op verkeersbureaus.info in de gaten.

Safari Sundowner

Op reis gaan naar Zuid-Afrika zonder het zien van de Big Five is een gemiste kans. Een meerdaagse tour door het Kruger Nationaal Park, één van de bekendste safarigebieden ter wereld, staat op de planning. “Ontwaken met het geluid van joelende wilde honden en brullende leeuwen, dát is zo bijzonder.” Door het enthousiasme van een vriend wordt een tent mijn slaapplek. Vervolgens verdwijnt een Zwitsers zakmes in het zijvak van de tas… Na een lange dag van leeuwen en zebra’s spotten is het drinken van een Sundowner gebruikelijk. In de hand een koud biertje en op de achtergrond de rode bol van de zon die het landschap kleurt.

De ondergaande zon in Zuid Afrika

De ondergaande zon in Zuid Afrika

Gevangen door de Draak

De bergschoenen staan klaar naast de tas. De ultieme niet sexy waterproof winddicht -en wat al niet meer- kleding is uit de kast getrokken. Starend naar de  bergschoenen waan ik me in Zuid-Afrika’s mooiste wandelgebied: de Drakensbergen. Voeten stevig op de rotsbodem met als uitzicht groene vlakke bergtoppen en een grenzeloos landschap. Zuid-Afrika en Lesotho vloeien hier ongemerkt in elkaar over. De bergen herbergen schatten als ‘s werelds grootste verzameling aan rotskunst en de Tugelawaterval, de hoogste waterval van continentaal Afrika. Menig reisplatform waarschuwt: “Uiteindelijk wil je hier niet meer weg.” In de planning komt Drakensbergen voor de zekerheid aan het einde van de reis.

Badslippers en Bikini

Naast mijn backpack staat die van moeders. De reislust heb ik van haar, het backpacken niet.

Wat is zo’n rugzak zwaar!

stelt ze. Het blijkt dat een lege zak aardappelen ook een zware bepakking kan zijn. Haar rugzak staat nog futloos in de gang en zodoende doemt de vraag op hoe ver dit reisgezelschap gaat komen. Gelukkig is er in Zuid-Afrika voor ieder wat wils en kan de safaritent met leeuw zo omgewisseld worden voor een lodge met zwembad. Ik gooi mijn badslippers en bikini nog maar even in mijn tas. Gewoon, voor de zekerheid.

andel-de-haan-contributor
Tip: Ben je benieuwd waar de Zuid-Afrikaanse locals zelf hun Sundowner drinken? Kijk dan op mijnzuidafrika.nl/nl/ontmoet-de-locals

Comments are closed.