Favoriete hotspots in Tel Aviv

Zoals beloofd in zijn vorige blog: Fred van Eijks favoriete cafés, bars en restaurants in Tel Aviv.

Dress code

Laat ik beginnen met de dress code in Tel Aviv. Je kunt met een kleine koffer op reis. Een paar Havaianas slippers, shorts, een stapeltje T-shirts en tank tops, zwemkleding en een zonnebril, meer heb je niet nodig. Zelfs in de clubs en restaurants waar de Israëlische celebraties gespot worden zijn de gasten casual gekleed en loopt de bediening in shorts of jeans. Oké, de dames kunnen nog wat (vintage)jurkjes en een paar hakken meenemen, maar ‘less is more’.

Shopping

Vul je jouw koffer liever met lokale aankopen? Winkel dan in Sheinkin (Shenkin) Street voor die Tel Aviv look. Hier vind je diverse vintagewinkels zoals Time Machine, lokale designers, sportieve merken en een Diesel Store. Strijk tussen het winkelen door neer op het terras van Café Sus Etz op nummer 20. Halverwege deze winkelstraat struin je langs restaurant Orna and Ella. Ga vooral naar binnen voor de lekkere appeltaart met calvados, een goede lunch of smakelijk diner. Er is ook een achtertuin, mocht je liever buiten willen zitten. Bekenden van tv en film komen hier frequent. Het is een van de beste restaurants van Tel Aviv en toch zeer casual.

Duurdere trendy boetieks, bars en restaurants tref je in Shabazy Street. Deze straat is het hart van Neve Tzedek, de eerste Joodse wijk van Tel Aviv, daterend uit 1887, en heeft nu de hoogste onroerend-goedprijzen van de stad. In deze straat kan ik niet voorbijlopen aan mijn favoriete bistro: Lulu Kitchen & Bar op nummer 55. Zeer betaalbaar met altijd een goede service en vriendelijke gasten. Prima voor een laat ontbijt.

LuLu

LuLu

Rotschild Boulevard

De bekendste gezichten van de stad worden regelmatig gespot op het terras van Rotschild 12 op Rotschild Boulevard. Neem hier de business lunch. Voor een tientje eet je twee lekkere gerechten en krijg je er ook nog een drankje bij. Is het terras vol of spreekt het publiek je minder aan? Loop dan vijftig meter door naar Espresso. Ook vegetariërs eten daar verrukkelijk.

Groente & Fruit

Verse groente en fruit, kazen, brood en noten koop ik op de Carmel Markt. Bij de ingang van de markt, aan de kant van Allenby Road, staan hipsters in de rij om een verse pasta te bemachtigen bij Pasta Basta. Alles is in het Hebreeuws, maar vraag even naar de Engelstalige menukaart. Voor een laag bedrag kies ik hier mijn eigen pasta, die ik eet aan een tafeltje op straat, of meeneem.

Pasta Basta

Pasta Basta

Vlak bij de Carmel Markt geniet ik ‘s avonds van een goed glas wijn, lekkere muziek, goede kazen en kleine gerechten in de verborgen tuin van wijnbar Par Derrière, King George Street nummer 4. Even verderop, om de hoek van King George 18, is het overdag lekker bijkomen in de tuin van Sonya met broodjes, salades en lekkere sapjes.

Wijnbar Derriere

Wijnbar Derriere

Ontbijt

Het ultieme ontbijt krijg je bij Benedict en dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week op twee locaties: Ben Yehuda 171 en Rotschild 29. Meestal staat er een rij, maar ik hoef nooit heel lang te wachten. Bij Benedict in de Ben Yehuda Street neem ik bij voorkeur de gepocheerde eieren met spinazie en zalm.

Benedict

Benedict

Gay community

Vanaf de Ben Yehuda Street loop ik in vijf minuten naar mijn favoriete strand Hilton Beach, populair bij de grote gay community van Tel Aviv en bezoekers van buitenaf. Het gay uitgaansleven gaat in deze stad zeven dagen per week door. Iedere avond is er wel ergens een feest. Laat je lokaal informeren over wat ‘in’ is voor die avond. Gay bar Shpagat in Nahalat Binyamin Street is altijd een goed punt om een stapavond te beginnen.

Georgische restaurant Nanuchka

Op zondagavond gaat het dak er af in de bar van het Georgische restaurant Nanuchka. Met opzwepende live-muziek en een meezingende deejay worden vooral de vrouwen aangetrokken om op de bar te dansen. Een dolle avond, waar ik altijd weer heel blij van word. Het eten is er overigens zeer de moeite waard. Lillinblum 3.

Cocktails

Tijd voor een cocktail? Ik ga graag naar Brown Hotel en dan vind ik het moeilijk kiezen tussen de tuin met vintage-meubelen en het dakterras met loungebanken, maar dit adres is altijd goed voor een paar mooie uurtjes. Kalisher Street 25.

Brown dakterras

Brown dakterras

  • Een nieuwe bar op mijn lijstje is Tailor Made, een initiatief van de presentator van ‘The Voice of Israel’. Leuk publiek en een goede sfeer. Allenby 99.
  • Ook een nieuwe ontdekking voor mij is Moon, volgens velen het beste sushi-restaurant van Tel Aviv. Na een zalige lunch begreep ik volledig waarom. Bograshov Street 58.
  • Mendalimos Bar staat altijd op mijn te-doen-lijst. Ook dit keer heb ik hier een gezellige avond beleefd. Alles klopt hier: de gasten, het personeel, de sfeer, de muziek en de drankjes. Hayarkon 102.
  • Port Saïd naast de grote synagoge aan Allenby Street blijft toch wel mijn favoriete bar en restaurant, ondanks mijn vele nieuwe ontdekkingen. Hier eten en drinken de hipste mensen van Tel Aviv. Je krijgt er kleine en bijzondere gerechten om te delen. Iedereen zit op straat en de deejay draait de vinylplaten grijs.
Mendalimos

Mendalimos

Port Said

Port Said


Tel Aviv bruist dag en nacht. Volg vooral mijn tips op, maar ga ook zelf op ontdekking. Het is de stad van startende en succesvolle ondernemers, de mensen leven er buiten en iedere straat heeft wel een leuk tentje en elke buurt zijn eigen hotspot. Geniet ervan! De prijzen liggen ongeveer gelijk aan die in Nederland en soms iets lager, maar de kwaliteit ligt hoog. Vergeet de fooi niet, echter ‘mensen kijken’ is wel inclusief.

Comments are closed.