Parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol is iets wat ik liever vermijd. Door de hoge parkeerkosten en slecht onderhouden garages pak ik eerder de trein en bus dan de auto.

En soms ga ik nog wel eens op de fiets. Van de week kwam het mij beter uit om met de auto naar Schiphol te gaan, en dus moest ik daar weer parkeren. Als Alberto Tomba slalomde ik mij door de verbouwingen. Het resultaat van die verbouwingen belooft veel goeds.

Opknapbeurt met handige snufjes voor reizigers

De onderkant van elke verdieping heeft nu een prachtige witte kleur, net als de toestellen van KLM. Dit zorgt voor een lichtere omgeving. Ook de bewegwijzering op de weg is aangepakt. Ik stond bij ‘Koe’, en ja dat kon je wel eens vergeten. Maar nu niet meer hoor. Bij de uitgang zie je een grote koe. En als kers op de taart hoor je ook het geluid van een koe (“Moeoeoeoe”). Zo simpel, maar goed dat het er is. Ik ben toch benieuwd naar de geluiden van ‘Kaas’, ‘Molen’ en ‘Boer’. Ook de parkeervakken hebben nu een duidelijke kleur als vervanging van de omlijning. Dit zal er voor zorgen dat men beter in het vak gaat parkeren.

parkeren op schiphol verbouwingen 2

Een functionaliteit die ik echt top vind en waar ik nu zelf zeker op ga letten is de indicatie waar er plek is en niet. Boven elke parkeerplaats hangt een lampje die rood of groen is. Een parkeerplaats met een groen lampje is vrij, dus daar kan je dan direct naartoe rijden.

parkeren op schiphol verbouwingen 1

Vanaf nu is parkeren op Schiphol dus veel ‘vriendelijker’ geworden. Door de hoge parkeerkosten zal ik nog altijd niet als eerste de auto kiezen, maar als ik dan toch met de auto naar Schiphol ga weet ik nu wel dat ik in een fijne parkeergarage terecht kan. Boek de beste prijs hier.

 

Comments are closed.