Thailand: 6 locaties in 14 dagen!

Slechts twee weken te spenderen in het backpack-walhalla van Zuidoost-Azië, en toch zo veel mogelijk van het wonderschone Thaise grondgebied willen zien? Dat lijkt wellicht een onmogelijke opgave, maar ik durf te stellen dat mij dat aardig gelukt is! Begin juni 2013 heb ik maar liefst zes verschillende plaatsen in Thailand bezocht in enkel veertien dagen tijd. Nieuwsgierig hoe? Beleef hier mijn trip!

Locatie 1: Phuket – eerste indrukken in the land of smiles

Ik begin mijn reis op één van Thailand’s grootste en tevens meest toeristische eilanden, Phuket. Gretig verwelkom ik de Thaise geuren en kleuren als ik na een totale reistijd van ruim vijftien uur van de aankomsthal naar de dichtstbijzijnde taxi loop. Met het autoraam half geopend geniet ik van het landschap en de taferelen die aan mij voorbij schieten op weg naar het hotel. De kleurrijke tuktuks, de knusse avondmarktjes, de prachtige azuurblauwe zee , de metershoge palmbomen en hé…was dat niet een olifant? Met een hotel waar ik vanaf het balkon bijna letterlijk de zee zou kunnen aanraken, kan ik mijn geluk deze eerste avond in the land of smiles niet op. Terwijl de wenslampionnen vanaf Nai Yang beach opstijgen in de lucht en ik geniet van mijn eerste traditionele Pad Thai maaltijd, maak ik mij op voor de volgende dag en tevens de volgende bestemming, Krabi!

Het strand van Phuket

Het strand van Phuket

Locatie 2: Krabi – een stukje traditionele Thaise gastvrijheid

Soms heb je het geluk personen in je netwerk te hebben die net toevallig op één van de mooiste bestemmingen ter wereld wonen. Dat geluk heb ik in Krabi. Een regio bezaaid met immens grote kalkstenen die uit het niets uit de aarde lijken op te rijzen; natuurlijke warmwaterbronnen en helderblauwe vijvers die je zomaar aantreft midden in de jungle; en bijzondere tempels die bewoond en bewaakt worden door zowel Boeddhistische monniken als Makaak aapjes. De familie van mijn oud-collega Thanya geven mij een warm Sawadee ka welkom, als ik na drie uur reizen bij hen thuis in het plaatsje Tambon Saikao aankom. Een streek in Thailand waar de bevolking voornamelijk leeft van het beheren en bewerken van rubberplantages, en daar moet je echt heel vroeg je bed voor uit! Ik verblijf drie bijzondere dagen bij deze Thaise familie voordat ik mijn backpack weer oppak en verder trek.

Genieten van cultuur in Krabo

Genieten van cultuur in Krabo

Locatie 3: Ko Lanta – de pracht en praal van moeder natuur

Wat ik niet wist toen ik per veerpont van Krabi naar Ko Lanta vertrok, was dat Ko Lanta uit twee grote eilanddelen bestaat, Lanta Noi en Lanta Yai. Zodra ik de verlaten pier van Lanta Noi oploop kom ik al snel tot de ontdekking dat er ergens iets mis moet zijn gegaan. Geen taxi, geen tuktuk, geen pick-up, werkelijk  geen Thaise kip te bekennen die mij naar mijn resort kan brengen. Met wat handen- en voetenwerk weet één van de veerpont medewerkers me uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Verkeerde eiland stop! Na een klein uur wachten en onderhandelen weet ik een truck te vinden die prima dienst lijkt te kunnen doen als taxi. Hup, backpack in de achterbak en op naar de bewoonde wereld! Voor ik het weet lig ik met een verse banana smoothie aan het prachtige panorama zwembad van het resort waar ik de komende twee nachten zal vertoeven.

Waterval in Ko Lanta

Waterval in Ko Lanta

Het is duidelijk laagseizoen op Ko Lanta. Het populaire Klong Nin Beach, waar mijn resort aan gelegen is, is vrijwel uitgestorven en veel grote resorts hebben tijdelijk hun deuren gesloten. Of ik dat erg vind? Nee! Niet alleen heb ik vanwege de stilte een gratis upgrade gekregen naar een super-de-luxe superior bungalow, ook is het als onervaren scooterbestuurder een stuk veiliger om de Thaise wegen te verkennen. Toerend op mijn scooter ontdek ik Ko Lanta’s mooiste schatten. Ko Lanta is groen! Overal zie ik prachtige vlinders, cicaden en andere ondefinieerbare insecten. Na een intense (Lees: intense!) jungle trekking door Ao Klong Jark kom ik aan bij wederom een hoogstandje van moeder natuur. Van een rotswand stort vanaf  zo’n zeven meter een waterval neer in een klein, kabbelend beekje. Een zeer geschikt plekje om zittend op een boomstronk even op adem te komen en de terugtocht mentaal voor te bereiden. Na nog wat ananasschillen gevoerd te hebben aan een aantal olifanten in gevangenschap die ik op mijn terugtocht passeer, keer ik op de mopet terug naar mijn resort. Nog één keer genieten van de heerlijke watervaldouche in mijn superior bungalow, en in slaap vallen onder begeleiding van de bonkende geluidjes van de, naar kokosnoot zoekende, aapjes op het dak. Het is tijd voor een feestje, het is tijd voor Ko Pha Ngan!

Het strand van Ko Lanta

Het strand van Ko Lanta

Morgen lees je meer over de laatste 3 locaties die ik heb bezocht in Thailand!

Comments are closed.