Kunst in Tel Aviv

Reisblogger Fred van Eijk is inmiddels in Tel Aviv en geniet met volle teugen van het strand, straat en uitgaansleven en het Tel Aviv Museum of Art

Kunst & Cultuur in Tel Aviv

Na en aantal feestjes, luie stranddagen, lekkere etentjes, cocktails en wijntjes op bruisende terrassen wordt het de hoogste tijd voor wat kunst en cultuur in Tel Aviv in Israel. Vanaf Boulevard Rotschild is het ongeveer 10 minuten met de taxi naar het Tel Aviv Museum of Art. Prachtige voorbeelden van kunst uit de vorige eeuw en van kunst van nu. Kunststromingen zoals impressionisme, kubisme, surrealisme, popart en de stijl. Kunstenaars zoals Cezanne, Chagall, Dali, Monet, Henri Moore, Rodin, Picasso, Klimt, Kadinsky en Lichtenstein. Grote namen uit de vorige eeuw. In het gebouw er pal naast, het Helena Rubenstein Pavilion for Contemporary Art, ontdekken we het werk van hedendaagse Israëlische kunstenaars.

Binnen in het museum

Binnen in het museum

Indrukwekkende Andy Warhol collectie

Het Tel Aviv Museum of Art heeft op dit moment een indrukwekkende collectie van Andy Warhol. Er is geen einddatum voor deze tijdelijke tentoonstelling, maar ik raad je aan snel te gaan. Hier bewonder ik een aantal iconische werken van Warhol zoals de Coca Cola fles, het soepblik en grote portretten van Marilyn Monroe, Liz Taylor, Mao, Elvis Presley en Jackie Kennedy. Zijn “laatste avondmaal”, een doek van ruim 7 meter breed, hangt hier helemaal op zijn plek.

Iconische werken

Iconische werken

De andere zeer bekende popart kunstenaar Roy Lichtenstein heeft in de centrale hal van het museum een grote muurschildering gemaakt bestaande uit 2 panelen.

Een boeiend aantal uren van kunst genieten kan je niet beter afsluiten dan op een schaduwrijk terras in Tel Aviv. In mijn volgende blog zal ik een lijstje geven van hotspots en mijn favoriete cafés, bars en restaurants. Dit kan nog best een lange lijst worden, want ik ontdek iedere dag weer een bijzonder plekje.

Het Tel Aviv Museum of Art

Het Tel Aviv Museum of Art

Tel Aviv Museum of Art

Shaul Hamelech Boulevard 27
61332012 Tel Aviv
Israël
Telefoon: +972 3-607-7020
E-mail: info@tamuseum.com

Comments are closed.