Topservice van een Travel Counsellor

Toen we deze zomer in de volle zon voor onze caravan zaten, kwam het gesprek voor de zoveelste keer op de winter. De kinderen namen nog een duik in het zwembad, maar wij hadden het over kerstmarkten, sneeuwkettingen en lichtjes in het donker. Hadden we een zonnesteek? Nee. We hadden gewoon alweer zin in onze volgende vakantie in Zweden.

Onze droom

In Stockholm ervaren hoe de Zweden de feestdagen vieren, daar droomden we al jaren over. Toch was het er nog steeds niet van gekomen. ‘s Zomers kamperen op het Zweedse platteland, dat waren we wel gewend. Maar in de winter een stedentrip maken met drie kinderen, hoe pak je dat handig aan?

‘Mijn’ Travel Counsellor

Via-via hoorde ik van het bestaan van Travel Counsellors, die je veel uitzoek- en regelwerk uit handen kunnen nemen bij het plannen van je vakantie. Dat leek me wel wat en dus maakte ik een afspraak met Jessica Edelenbos, Travel Counsellor in mijn woonplaats. Ik stuurde haar een mailtje met een korte omschrijving van ons gezin en onze droom. Binnen een uur had ik een afspraak met haar gemaakt.

Naar aanleiding van het nieuwe kantoor waar ik Jessica ontmoette, raakten we eerst aan de praat over haar werk. Jessica bleek enorm veel reiservaring te hebben. Ze was voormalig stewardess en purser en een echte cruisespecialist. Haar werk als Travel Counsellor paste daar perfect bij en was goed te combineren met de zorg voor haar pasgeboren baby.

Travel-Counsellor-Jessica-Edelenbos

Goed voorbereid

Jessica had al wat brochures over Stockholm klaargelegd en via een online forum bij haar collega’s van Travel Counsellors geïnformeerd wat zij konden aanraden voor een wintertrip naar Stockholm. Ook het Zweedse verkeersbureau, Visit Sweden, had ze al opgebeld. Online bekeek ze de beschikbaarheid en prijzen van vluchten en accommodaties in het grote netwerk van aanbieders en operators waarover Travel Counsellors kan beschikken. Zo had ik al heel snel een concreet reisadvies, dat ook nog eens erg aantrekkelijk was, omdat Jessica helemaal op de hoogte was van alle aanbiedingen.

Wat kost dat?

Dat is natuurlijk mooi meegenomen, zeker als je met z’n vijven reist. Maar ik vroeg me wel af wat al de hulp van Jessica ons zou kosten. Tot mijn verbazing kost deze vorm van advisering niets meer dan wanneer je een reisbureau binnenstapt.

Maar waar je bij een reisbureau tijdens openingstijden moet langskomen in een winkel waar je lang niet altijd de enige bent, krijg je bij een Travel Counsellor individuele aandacht. Je hoeft er zelfs de deur niet voor uit, want Jessica vertelde me dat ze ook bij mensen thuis komt wanneer dat uitkomt, ook buiten kantooruren. Bovendien is ze voor reizigers die bij haar hebben geboekt altijd bereikbaar, mocht er tijdens de reis iets tegenzitten.

Adviesgesprek-Travel-Counsellor

Blij verrast

Een beetje verbaasd stapte ik weer naar buiten, met de brochures en het reisadvies op zak om thuis nog eens rustig te bekijken. Waarom had ik hier nooit eerder van gehoord? Als je op Internet naar reizen zoekt, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Bovendien is het lastig om de kwaliteit te beoordelen, terwijl het wel gaat om een vakantie waarvoor je een jaar hebt gespaard, of misschien zelfs om een huwelijksreis of familiereünie. Dan is het een hele geruststelling als je bij iemand terecht kunt die je vanuit persoonlijke ervaring en met veel betrokkenheid kan adviseren.

Mooi werk – iets voor jou?

Terwijl ik weer naar huis fietste, bedacht ik me dat Jessica mooi werk doet. Ze helpt mensen bij het realiseren van hun dromen. Dat doet ze op een manier die perfect past bij haar werkervaring en gezinssituatie. Het straalde dan ook van haar af dat ze haar werk met veel liefde doet.

Lijkt werken als Travel Counsellor jou ook wel wat? Ga dan naar www.wordeentravelcounsellor.nl, lees hoe jij ook mensen een droomvakantie kunt bezorgen en meld je aan.

Comments are closed.