Dobberen in de Dode Zee

Reisblogger Fred verlaat de talrijke heilige plekken voor Moslims, Joden en Christenen in Jeruzalem en met een hoop nieuwe indrukken rijker reist hij door naar de Dode Zee.

Dode Zee mag je niet missen

Je kunt natuurlijk niet naar Israël zonder in de Dode Zee gedobberd te hebben. De grootste natuurlijke spa en het laagste punt ter wereld bereik je in iets meer dan een uur rijden van Jeruzalem. Ben je op een no of low budget reis? Rij dan nog even door naar Ein Bokek. Hier loop je op het schone zandstrand zo de zee in. Er zijn gratis douches en kleedruimtes en je kunt hier modder kopen, want je gaat je natuurlijk wel helemaal insmeren.

Insmeren met modder

Insmeren met modder

Ik kies dit keer voor Mineral Beach, dankzij een tip van een Israëli vriend en reisindustrie collega. Dit eenvoudige resort met alles wat je nodig hebt ligt aan de noordkant van de Dode Zee en is dichterbij Jeruzalem. Je betaalt ongeveer 12 euro en dat is inclusief een stoel en parasol op het stand en onbeperkt modder. Werk je ook in de reisindustrie? Neem je visitekaartje mee en je krijgt 50% korting.

Na het drijven in de Dode Zee en de zwarte modder van je lichaam gespoeld te hebben, kun je nog relaxen in een bad met zuiver bronwater en voor een toeslag krijg je ook nog een massage. De ideale dag om bij te komen van de hectiek van Jeruzalem en van de vele indrukken die deze stad bij iedereen achter laat.

Dobberen en ontspannen met een boek

Dobberen en ontspannen met een boek


Ik ben nu helemaal klaar voor het kampeer avontuur in de Golan Hoogte, in het noorden van Israël. Daar over meer in mijn volgende blog.

Comments are closed.