12 tips voor een onvergetelijke tijd in Key West

Florida, de staat die ook wel de Sunshine State wordt genoemd staat onder andere bekend om haar ‘Keys’. De Florida Keys zijn een archipel van zo’n 1700 eilandjes, die beginnen ter hoogte van Miami en in westelijke richting afbuigen. Het laatste bewoonde eiland is Key West. Een mooi, tropisch eiland waar veel te doen is. Maar wat kun je allemaal doen tijdens je bezoek aan Key West bent?  Hier zijn 12 tips om een onvergetelijke tijd te hebben in de Keys.

1. Huur een fiets

Na een (waarschijnlijk) lange rit in de auto is er niets fijner dan je benen te strekken. Voor $7,-huur je een hele dag (tot 17.30) een fiets, betaal $3,- extra en heb je de fiets voor 24 uur. Een fiets is echt ideaal om het eiland te verkennen; alles gaat net even wat sneller dan wanneer je de stad per voet verkent. Fietsen kun je onder andere huren bij Tropical Rent.

2. In de voetsporen van Ernest Hemingway

Hemingway Home in Key West.
Ernest Hemingway bracht een tijd van zijn leven door in de Keys in Florida. Het huis waarin hij woonde, Hemingways Home, werd na zijn overlijden omgetoverd tot een museum waar vandaag de dag veel van zijn werk en foto’s te bewonderen zijn. Je kunt zelf door het huis rondlopen, maar er zijn ook gidsen die rondleidingen geven. Het laatste is zeker de moeite waard. Benieuwd naar waar Hemingway het liefst zijn avonden doorbracht? Bezoek dan restaurant Sloppy Joe’s, populair vanwege het geweldige live entertainment, of Blue Heaven, de spot om de Caribische keuken te proeven en te beleven!

3. Eet zeevruchten / vis

De Keys worden omringd door water en het zal je dan ook niet verbazen dat je overal restaurants vindt waar je verse vis en zeevruchten kunt eten.  Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat wel op de menukaart; crabcakes, zwaardvis, makreel en gamba’s. Een aanrader is de Conch Republic.

4.Bezoek het Butterfly & Nature Conservatory

Vlinders bekijken in het Butterfly Sanctuary.
Zo’n 1000 vlinders vliegen er rond in dit ‘park’, in alle kleuren en maten, in totaal zo’n 50 tot 60 verschillende soorten. Naast vlinders vliegen er ook tropische vogels rond, meer dan 20 soorten. Voor $12,- kun je de vlinders bewonderen.

5. Bekijk de zonsondergang vanaf Mallory Square

Mallory Square is een levendig plein aan een van de randen van het eiland. ‘s Avonds vind je er straatartiesten en gebeurt er van alles. Kom vlak voor zonsondergang, zoek een goed plekje en geniet van deze prachtige afsluiter van de dag.

6. Eet Key Lime Pie

Key West is beroemd vanwege de Key Lime Pie. Het wordt gemaakt van limoensap (van limoenen uit the Keys), eigeel en gezoete, gecondenseerde melk. Mocht je na het eten van een visje nog plek over hebben, dan is een stukje van dit frisse taartje een aanrader!

7. Ga naar ‘Better than Sex’ voor een heerlijk toetje

Better than Sex in Key West.

Ben je meer een chocolade liefhebber? Dan doe je er goed aan om een bezoek aan het ‘Better than Sex’ restaurant te brengen. Laat je niet misleiden door de bordeelachtige uitstraling van het restaurant want deze romantische spot is echt een aanrader!  De spannende muziek, de  rode zachte stoelen en de mysterieuze sfeer vormen het voorspel van de overheerlijke desserts.

8. Bezoek het strand

Hoewel niet alle strandjes even mooi zijn, mag een bezoek aan het strand natuurlijk niet ontbreken. Even weg van de drukte die er in het centrum heerst, lekker op het strand liggen, een boek lezen en af en toe een frisse duik nemen.

9. Drink een Cuban Coffee

De Keys bevinden zich op maar 90 miles van Cuba en dat merk je. Bij een bezoek aan Key West mag een Cuban Coffee dan ook niet ontbreken. Een echte Cuban Coffee is een espresso met veel suiker. Het wordt op een bepaalde manier geschonken, waardoor de suiker als het ware in de koffie druipt. Een aanrader!

10. Ga snorkelen of een andere watersporten doen

In de haven barst het van de boten die elke dag de zee op gaan en toeristen meenemen. Je kunt er van alles doen; jetskiën, vissen op zee, surfen, met dolfijnen zwemmen, parasailen of een tochtje maken op de bananenboot. Het kan allemaal.

11. Neem een foto bij het Southernmost Point

Southernmost Point in Key West.

Ben je in het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten, dan moet je dat zeker op de gevoelige plaat vastleggen. Loop naar, het Southernmost Point, en laat je fotograferen voor de enorme boei. De kans bestaat dat je even in de rij moet staan, maar die tijd gebruik je dan gewoon om Cuba proberen te zien.

12. Wandel door Duval Street

Duval Street, de hoofdstraat van Key West, is de place-to-be als je op zoek bent naar restaurants, winkeltjes, cafés en kunstgalerieën. Leuk om doorheen te wandelen en mensen te kijken, wat te eten of souvenirs te kopen voor het thuisfront.

Comments are closed.