Feyenoord op trainingskamp naar Italiaanse Trentino

Zoals iedere zomer, trekken de Nederlandse eredivisieclubs naar het buitenland voor een trainingskamp. Even een nieuw gebied, totale focus op het spel en op het team. Topclub Feyenoord trekt dit jaar richting het Italiaanse Trentino.

bron: Trentino Sviluppo - Turismo e Promozione fotograaf: Ronny Kiaulehn, 2007

bron: Trentino Sviluppo – Turismo e Promozione fotograaf: Ronny Kiaulehn, 2007

Trentino is een regio in Italië ten noorden van het Garda Meer, genesteld tussen de Alpen en de Dolomieten en voorzien van enkele meren. Vanwege deze ligging, is het niet alleen voor Feyenoord een geslaagde bestemming, ook voor de Nederlandse vakantieganger valt er hier genoeg te doen.

Tijdens de gecombineerde persconferentie van zowel Ronald Koeman, hoofdtrainer van Feyenoord als van de vertegenwoordigers van het Verkeersbureau van de regio, werd er met name aandacht besteed aan de verfrissende meren, schone berglucht, het brede scala aan campings en tal van sportieve mogelijkheden. Door de ligging is het gebied veelzijdig en zowel de zomer als de winter bieden mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Dat de regio een walhalla is voor fietsers en mountainbikers, blijkt wel uit de hoeveelheid variërende routes, waaronder bijvoorbeeld het 80 km lange ‘Valsugana pad’ tussen Lago di Caldonazzo en de stad Bassano del Grappa waarbij cultuur, geschiedenis en unieke landschappen centraal staan.

foto: Daphne Groeneveld, 2013

foto: Daphne Groeneveld, 2013

Ook voor de culinaire en cultuurbewuste vakantieganger heeft deze regio het één en ander te bieden. Wat dacht je van het kasteel van Pergine waar hedendaagse kunst vlekkeloos mengt met eeuwenoude geschiedenis. Daarnaast is dit gebied bekend om haar wijnen en de streekgebonden gerechten waaronder ‘spätzle’.

Doordat het gebied gelegen is tussen twee bergketens, is het klimaat hier zomers iets aangenamer dan bijvoorbeeld het hete Toscane. Logisch dus dat Feyenoord dit jaar gebruik maakt van de uitnodiging om in Trento, de hoofdstad van de regio, te komen trainen. De club vertrekt 22 juli naar Italië en zal daar op 24 juli een wedstrijd spelen tegen Hellas Verona.

Wil je meer weten over dit veelzijdige gebied, kijk dan even op www.visittrentino.it

Comments are closed.