Deens design

Deens design is wereldwijd bekend om haar eenvoud en goede kwaliteit. Als je Kopenhagen bezoekt ontkom je dan ook niet aan de stijlvolle, nationale ontwerpen; hotels en bars zijn ingericht met Deense design meubels en restaurants serveren hun gerechten op elegante serviezen.

Kopenhagen is niet alleen de hoofdstad van Denemarken, maar ook de hoofdstad als het gaat om Deens design. In dit artikel een overzicht van de leukste plekken in Kopenhagen waar je Deens design zelf kunt ontdekken.

Deens Design museum

Als eerste op dit lijstje het Deens design museum. In dit museum krijg je het beste overzicht van Deens design door de jaren heen. Als je aan Deens design denkt, komen moderne meubels met strakke lijnen waarschijnlijk het eerst in je op. Natuurlijk vind je deze toegepaste kunst in het museum, maar de collectie bestaat bijvoorbeeld ook uit Chinees porselein en Frans meubilair uit de 18e eeuw. In de toelichting staat beschreven welke invloed deze ontwerpen hebben gehad op de ontwikkeling van het moderne Deense design.

Deens Design museum

Je vind het Deens Design museum aan de Bredgade in Kopenhagen. Het museum is gevestigd in een prachtig pand dat vroeger een verblijfplaats was van Koning Frederik. Wat wel erg jammer is, de Engelse toelichting in het museum is beperkt.

Illums Bolighus

Illums Bolighus is een groot warenhuis, het is een lifestyle winkel die je eigenlijk met geen enkel Nederlands concept kunt vergelijken. Bij Illums Bolighus vind je naast het uitgebreide assortiment Deens woondesign ook verzorgingsproducten en kleding.

Illums Bolighus
In dit warenhuis op Amagertorv kun je uren lang rondlopen. Het is de beste plek voor wooninspiratie in Kopenhagen. Redt je het niet op alle inkopen te doen voor je weg gaat? Geen zorgen, Illums Bolighus heeft ook twee winkels op Copenhagen airport.

Designer Zoo

Designer Zoo is een leuke, kleine design store in Vesterbro. De winkel is zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip naar Kopenhagen. Designer Zoo heeft namelijk een uniek concept: het is niet alleen een winkel, maar ook een werkplaats en galerie. In de winkel vind je ontwerpen van zowel Deense als internationale designers.

Designer Zoo

Bij Designer Zoo kun je niet alleen terecht voor meubels, kunst en wooninspiratie, maar bijvoorbeeld ook voor sieraden en servies. Stuk voor stuk handgemaakte, unieke cadeautjes die prima mee te zijn in je koffer.

Normann Copenhagen

Normann Copenhagen is wereldberoemd, ook in Nederland zijn de bijzondere ontwerpen van het merk te koop. In de betere design winkels in Kopenhagen vind je dan ook zeker producten van Normann Copenhagen, maar echt leuk is om te bezoeken is de flagship store van het merk in de wijk Østerbro.

Normann Copenhagen

In deze flagship store verkoopt Normann Copenhagen niet alleen eigen producten, het is een typische lifestyle winkel. Behalve meubels, verlichting en woonaccessoires vind je er bijvoorbeeld ook luxe kleding (voor dames en heren), boeken en parfum.

Design hotel

Het Radisson Blue Royal Hotel in Kopenhagen was het eerste design hotel ter wereld. Zowel van binnen als van buiten is het hotel ontworpen door de wereldberoemde, Deense designer Arne Jacobsen.

Radisson Blu Kopenhagen

De kamers van het hotel zijn stijlvol ingericht en het uitzicht is adembenemend. Boek je overnachting inclusief ontbijt, dit wordt namelijk geserveerd op de 20e verdieping van het hotel. Vanuit het restaurant kijk je uit over heel Kopenhagen.

Comments are closed.