La Palma hotel Hacienda de Abajo

Mijn medereizigers begrepen mij niet. “Fred, jij bent toch van de designhotels? Hoezo wil jij hiernaartoe? Dit hotel heeft oude meubelen, bloemetjes gordijnen en kroonluchters.” Bij het betreden van hotel Hacienda de Abajo op het groene eiland La Palma werd voor iedereen mijn keuze meteen duidelijk. Op een antieke tafel staan twee Chinese beelden uit de 7e eeuw ons te verwelkomen, en dat zijn nog maar twee van de duizend antieke meubelen en kunstvoorwerpen.

Antieke beelden op een tafel

Antieke beelden op een tafel

Hotel met 32 kamers

Hacienda de Abajo is een hotel met slechts 32 kamers, alle individueel ingericht met voorwerpen uit de 1e tot de 20e eeuw. Het was ooit een landhuis op een 17e eeuwse suikerrietplantage en had ook zomaar een museum kunnen zijn. Je kijkt er werkelijk je ogen uit. Je smaakpapillen krijgen er overigens ook een flinke boost, dankzij restaurant El Sitio. Hacienda de Abajo is de plek om even helemaal tot rust te komen. De spa met diverse behandelingen, een jacuzzi en een sauna en het zwembad met zalige zonnebedden zijn hiervoor ideaal.
zwembad-haciendo-abajo

de slaapkamer

de slaapkamer

Meer zonnige deel van La Palma

Dit bijzondere hotel ligt in de plaats Tazacorte in het westelijke en meest zonnige deel van het Canarische eiland La Palma. Echt een hotel om een weekend onder te duiken, maar La Palma is te mooi om onontdekt te laten. Een uitstekende bestemming voor wandelaars en rustzoekers. Transavia biedt regelmatig vluchten aan en daardoor is La Palma ook voor een kortere vakantie prima geschikt.
la-palma-wolkendek

la-palma-wit-huis-fred

Ontspannen met de locals

Ontspannen met de locals

Wandelen op La Palma

Wandelen op La Palma

Een aantal van deze mooie foto’s zijn gemaakt door Travel Counsellor Helene Hammerstein.

Kaart van La Palma

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.