Fraser Island tours

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en ligt vlak voor de Australische oostkust. Fraser Island staat bekend om haar dingo populatie, een van de weinige ‘pure’ populaties in Oost-Australië. Een leuke manier om dit eiland te verkennen, is door één van de vele Fraser Island tours te boeken.
Fraser Island tours

Fraser Island tours

Tours naar Fraser Island vertrekken meestal vanuit Rainbow Beach of Hervey Bay. Het eiland bereik je met een veerboot, waarbij je afhankelijk bent van het getij. Het is soms flink racen tegen de opkomende vloed! Het merendeel van de wegen op het eiland is onverhard. Door het mulle zand zijn de wegen dan ook alleen begaanbaar voor auto’s met vierwielaandrijving. Links rijden is even wennen maar met een 4WD over het strand crossen blijkt verrassend makkelijk. Het strand van 75 Mile Beach is zelfs een officiële ‘snelweg’ waar je prima kunt rijden.

Een groep bestaat meestal uit een paar auto’s, onder begeleiding van een gids. Tijdens de tour ben je samen met je medepassagiers verantwoordelijk voor de auto, het rijden en alle maaltijden tijdens de trip. Veiligheid en het schoon houden van het eiland zijn belangrijk.

Verblijf

Je verblijf op het eiland hangt af van de tour die je boekt. Je kunt kiezen voor back to basic, waarbij je elke nacht in een basiskamp verblijft, zonder sanitaire voorzieningen, en kookt op gasflessen. Op zoek naar meer gemak en luxe? Zoek dan je heil in een van de resorts of hotels die Fraser Island rijk is.

Must see’s

Tijdens de tour rij je het eiland rond of laat je je rondrijden. Afhankelijk van de duur van je verblijf bezoek je diverse bezienswaardigheden die Fraser Island rijk is. Er zijn een aantal must see’s die je niet mag overslaan:

  • Indian Head – Een leuke klim naar de top van Indian Head geeft je een prachtig uitzicht over de oceaan en een deel van Fraser Island. Met een beetje geluk spot je vanaf hier dolfijnen, schildpadden, haaien of roggen.
  • Champagne Pools – De Champagne Pools zijn natuurlijke zwembaden die ontstaan door grote golven die op de rotsen crashen. Het opschuimende water gaf deze rots-poelen hun naam.
  • The Pinnacles – Gekleurde zandkliffen die door duizenden jaren erosie en natuurlijke elementen tot prachtige sculpturen zijn gevormd. Ga bij voorkeur in de ochtend kijken, dan komt de kleurenpracht van The Pinnacles goed tot zijn recht.
  • SS Maheno – Scheepswrak SS Maheno, een voormalige Edwardian liner die tijdens WO I als hospitaalschip voer tussen Nieuw-Zeeland en Australië, leidde in 1935 schipbreuk. Sindsdien ligt het roestige scheepswrak vast aan de oostkant van het eiland, waar het dagelijks toeristen trekt.

Zoetwatermeren

Fraser Island telt meer dan 100 zoetwatermeren die tot de schoonste ter wereld behoren. Deze zoetwatermeren zijn op allerlei wijzen ontstaan. Lake McKenzie is een zogenoemd perched lake, bestaande uit regenwater onder grondwaterspiegel niveau en omringd door een prachtig wit silica strand en bos. In het Great Sandy National Park ligt Lake Wabby, een klein groen meer dat op het diepste punt maar liefst twaalf meter diep is. In tegenstelling tot de meeste andere meren op Fraser Island zwemmen er allerlei vissen rond in Lake Wabby.

Fraser Island kent nog veel meer prachtige plekken. De Fraser Island tours zijn dan ook een aanrader als je Australië bezoekt.

Comments are closed.