Sport & Vrije tijd in Johannesburg

sport-icoon-verkeersbureaus
Tijdens een bezoek aan Johannesburg kan een bezoek aan Soweto niet ontbreken. Het is de oudste en meest vooruitstrevende townships van Zuid-Afrika. Hoogtepunten zijn een bezoek aan het voormalige huis van Nelson Mandela en een lunch in een lokale gelegenheid. In Vilikase Street hebben maar liefst 2 Nobelprijswinnaars gewoond; Nelson Mandela en Desmond Tutu. In het Hector Pieterson museum wordt u geïnformeerd over de studentenopstanden in de 70-er jaren.

Leseli l Village & Cradle of Humankind

In dit culturele dorp kunt u meer leren over de verschillende stammen in Zuid-Afrika en de manier waarop zij leven. Na deze ervaring volgt een heerlijk maal met traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten. ‘s Middags kun je de Cradle of Humankind (‘de wieg van de mensheid’) bezoeken en meer te weten komen over de oorspring van de mens. In de mijnen bij Sterkfontein zijn namelijk enkele van de oudste mensenlijke resten gevonden.

 

 

Cullinan Diamantmijn en shoppen op de Rosebank Craft Market

De grootste Zuid-Afrikaanse diamant die tot op heden is gevonden komt uit de Cullinan mijnen. Tijdens een bezoek aan deze mijnen komt u meer te weten over de Zuid-Afrikaanse diamantindustrie. De rest van de dag kun je gebruiken om te shoppen op de Rosebank Craft Market waar je geweldige souvenirs kunt vinden.

Soweto Fietstour

Verken per fiets de hoogtepunten van Soweto, de grootste en meest vooruitstrevende township van Johannesburg. Een lokale gids fietst met je mee en laat je kennismaken met het dagelijks leven en de inwoners van Soweto.

Pretoria stadstour

Pretoria is de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika en een goede plek om meer over de Afrikaanse geschiedenis te leren. Tijdens de Groot Trek migreerden ‘Boeren’ van de Kaap naar het binnenland waar zij de stad Pretoria stichtten. Bezoek hier het huis van Paul Kruger, het Voortrekker Monument en de overheidsgebouwen.