Natuur in Johannesburg

In de omgeving van Johannesburg zijn diverse gameparks en reservaten te vinden. Het bekendste park is Pilanesberg National Park dat door sommigen zelfs mooier wordt genoemd dan het Krugerpark! In het heuvelachtige en prachtig begroeide nationale park, dat op zo’n 3 uur rijden van Johannesburg ligt, heb je in ieder geval een goede kans om The Big 5 te spotten! Maar je ziet er gegarandeerd giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, schildpadden, impala’s en een enorm aantal vogelsoorten.

Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park

Dichterbij Johannesburg vind je diverse sanctuary’s en reservaten waar dieren worden opgevangen. Zo is er het Rhino & Lion park waar je welpjes kunt aaien en Elephant Sanctuary waar zo’n 13 olifanten rondlopen die zijn gered van stropers en uit circussen.

Een bijzondere excursie om te maken is naar de Cradle of humankind, waar de meest menselijke fossielen ter wereld worden gevonden. De perfecte plek om meer te weten te komen over de menselijke (pre)historie.

Je kunt de parken vanuit Johannesburg bereiken met je huurauto, maar zeker als je naar de natuurparken gaat is het relaxter om een georganiseerde tour te reserveren, bijvoorbeeld via MoAfrika Tours.

Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park