Zambia

In Zambia vind je veel wonderen der natuur terug. Zo is daar de Zambezi River en natuurlijk de wereldberoemde Victoria Falls. Doordat de natuur in dit land zo uitermate goed bewaard wordt, kan je als reiziger in Zambia de natuur ervaren zoals die ooit bedoeld is. Bovendien is het wild te zien in zijn natuurlijke habitat. Naast de fantastische flora en fauna staat Zambia bekend om de warme mensen, rijke cultuur en fascinerende drum- en dansrituelen. Al deze elementen samen maken Zambia tot de ideale bestemming. Raadpleeg ook eens de informatie over Zambia op de website van het Verkeersbureau.

Reizen naar Zambia

Blijf op de hoogte van Zambia met onze inspirerende nieuwsbrief vol Zambia tips!

Festivals & Rituelen in Zambia

Zomers vinden er in Zambia veel festivals plaats. Het jaarlijks Livingstone Festival, gehouden in augustus, is er daar een van. Bij dit festival laten talenten in alle takken van de kunst hun werken zien, en dit weerspiegelt de rijke cultuur van Zambia. Het Kwanga Festival dat ieder jaar in oktober gehouden wordt, is een festival van dans, eten en drinken en is een waar feest! Wat ook zeer de moeite waard is, is de Lwiindi Ceremony. Dit ritueel vindt plaats in de grotten van de wereldberoemde Victoria Falls. Er worden offers aan de voorvaderen gebracht om ze te bedanken voor de regen. Dit gaat gepaard met schitterende dans en drum.

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

Safari Avontuur in Zambia

Zambia kent vele natuurparken en reservaten. South Luangwa National Park is daar de grootste van. In al deze parken kan je vele safaritochten maken. In tegenstelling tot andere safari’s worden er in Zambia veel loopsafari’s georganiseerd. De wildernis te voet verkennen met wildleven overal om je heen geeft een totaal andere ervaring dan een gewone safari. Niets scheidt jou van de dieren en het oerwoud. Een unieke ervaring.

Voor meer informatie

The ZAMBIA TOURISM BOARD
E-mail: zntb@zambiatourism.org.zm

Website: www.zambiatourism.com