Lesotho

Lesotho, oftewel ‘The Mountain Kingdom’, wordt door velen beschreven als adembenemend mooi. Het Koninkrijk Lesotho is ongeveer even groot als België en wordt volledig omsloten door Zuid-Afrika. Het loopt over van cultuur en tradities en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers met adembenemende landschappen in overvloed en unieke attracties in elk seizoen. Dit bergachtige Koninkrijk is nog niet ontdekt door het toerisme en de lokale bevolking heet reizigers dan ook van harte welkom. Overal op het platteland vindt u traditionele dorpjes met hutten en een bezoek aan zo’n dorp is dan ook een must als u in Lesotho bent.

De vlag van Lesotho

De vlag van Lesotho

Het land herbergt enkele van de hoogste een mooiste gebergtes van Zuidelijk Afrika. Verder zijn er veel uitstekende resorts en lodges. Wist je dat het hier soms zelfs sneeuwt! Het Verkeersbureau van Lesotho geeft je graag informatie over de mooiste plekken, leukste attracties en beste feesten.

Ontdek de natuur van Lesotho

Ontdek de natuur van Lesotho

 

Handige tips voor je Zuid-Afrika vakantie!

Ontvang tips om je Zuid Afrika vakantie goed voor te bereiden. Denk aan hotel aanbiedingen, vaccinatie informatie en tips om de Big Five goed te fotograferen. Vul hieronder je e-mail adres in om de gratis tips te krijgen.

Crosscountry Lesotho

Lesotho ligt in het zuidoosten van Zuid-Afrika en kent veel prachtige, uitgestrekte berglandschappen. Deze kun je met een 4×4 of op de rug van een Basotho pony doorkruisen. Ook is de Qiloane berg te bezichtigen. Deze berg dient als voorbeeld voor de alom bekende Basotho-hoed, ook wel de ‘Mokorotlo’ genoemd. Bijna alle Sotho’s, inwoners van Lesotho, dragen zo’n hoed.

Twee jongens uit Lesotho op een ezel

Twee jongens uit Lesotho op een ezel

Maseru

Maseru is de hoofdstad van Lesotho. De aangename drukte van Basotho pony’s en vriendelijke inwoners zorgen voor een warme sfeer. De stad kent een enorme mix van moderne gebouwen en oude krottenwijken. Een groot deel van de stad is onlangs gerenoveerd. Iets ten oosten van de hoofdstad ligt een hoge berg met platte kop, de Thaba-Bosiu. Deze berg heeft een sterke symbolische betekenis voor de bewoners van Lesotho, want op deze plek is de staat Lesotho namelijk gesticht. In 1824 vestigden koning Moshoeshoe en zijn volgelingen zich hier. Je kan de Thaba-Bosiu beklimmen om eenmaal boven de overblijfselen van de eerste nederzettingen van Lesotho te bewonderen. Ook is het gebruikelijk voor iedereen die de berg beklimt om een steen helemaal mee naar boven te nemen en die bovenaan de berg op een grote hoop te stapelen. Vanaf dit punt kan je ook de Qiloane berg zien.

Blijf op de hoogte van Lesotho met onzeonze inspirerende nieuwsbrief vol Lesotho tips!

Populaire activiteiten in Lesotho

Populaire activiteiten zijn paardrijden, wandelen, abseilen en zwemmen. Het hele land ligt 1.000 meter boven zeeniveau en het sneeuwt dan ook elke winter. Je kunt zelfs skiën in Lesotho!

Wandelen in Lesotho

Wandelen in Lesotho

Voor meer informatie over Lesotho

Lesotho Tourism Development
Road
Maseru, Lesotho

Southern Africa

P.O. Box 1378 
Maseru 100
Lesotho 
Southern
Email: ltdc@ltdc.org.ls
Website: www.ltdc.org.ls