Congo

Congo is een van de grootste landen in Afrika. Niet alleen bevindt het op een na grootste regenwoud zich in Congo, ook de meest krachtige rivier van Afrika ligt in Congo; de Congo Rivier.

Blijf op de hoogte van Congo onze inspirerende nieuwsbrief vol Congo tips!

Reizen naar Congo

Dit en vele andere schitterende plekken zijn het meer dan waard om te bezoeken. Je kan jezelf ook door het bureau voor toerisme laten informeren over festivals en activiteiten of evenementen.

Natuur in Congo: Zeldzaam mooi

Een van de meest bijzondere elementen van Congo zijn de zeldzame diersoorten die er wonen. De chimpansee, de berggorilla en de bonobo leven in dit land. Maar ook de okapi en de witte neushoorn zijn in Congo te vinden. Deze prachtige dieren zorgen voor spannende safari’s.

Niet alleen de dieren zijn bijzonder mooi, ook de ongerepte natuur is prachtig. Naast prachtige natuurreservaten herbergt Congo ook het op een na grootste regenwoud van de wereld. Er zijn allerlei mogelijkheden voor activiteiten in en rond dit regenwoud. Ook is de krachtige Congo River een mooi stukje natuur. Al helemaal wanneer je er voor kiest om deze per boot af te gaan. Op deze manier ervaar je de kracht van de rivier ten volle.

Cultuur en Congo

Kongo betekent jager in het Kikongo, een van de talen die in het zuidwesten van Congo werd gesproken voordat het gekolonialiseerd werd door België. In Congo leven de Pygmeeën, die vooral bekend staan om de muziek die ze maken met de mulonge (bamboestokje) of met trommels die in de modder gestoken zijn voor een natuurlijk geluid. Daarnaast zijn de Pygmeeën de bedenkers van de dans soukous. De naam stamt af van het Franse woord secouer, wat schudden betekent. Deze dans is een snelle variant van de Zuid-Amerikaanse dans rumba. De Pygmeeën zijn trots op hun cultuur en delen die graag met je. Dit zorgt voor een warme en hartelijke sfeer.

Voor meer informatie over Congo

PDG/Intertourisme Inc
4030 rue St-Ambroise, suite 203
Montréal, (Québec)

H4C 2C7 Canada


Telefoon: (514) 276-0202

Email: jsabiti@hotmail.com

Website: www.freewebs.com/rdcongotourisme/english.htm