Vervoer in de Dominicaanse Republiek

vervoer-icoon-verkeersbureaus Er is een groot netwerk van wegen in de Dominicaanse Republiek die de steden en toeristische bestemmingen in het hele land verbinden. Geniet van het groene landschap langs de Santo Domingo-Santiago-Puerto Plata snelweg. Bekijk het spectaculaire panoramische uitzicht op zee en de bergen langs de route naar Barahona, of de interessante nieuwe route door de los haitises heuvels die leidt naar het schiereiland Samana en de noordkust.
metro-santo-domingo

Vliegen naar de Dominicaanse Republiek

Met de grote airlines kun je veelal direct of met 1 overstap naar hoofdstad Santo Domingo vliegen. Bekijk de ticket aanbiedingen bij KLM or Air France. Bij touroperators zoals ArkeFly vind je ook veel aanbiedingen om goedkoop naar de Dominicaanse Republiek te reizen.

 

 

 

 

Binnenlandse vluchten

Er zijn lijnvluchten van en naar Santo Domingo, Punta Cana en Samaná. Chartervluchten kun je boeken van en naar de internationale luchthavens van Punta Cana (PUJ), Santo Domingo (SDQ, JBQ), La Romana (LRM), Santiago (STI), Puerto Plata (POP), Samaná (AZS, ABA) en Barahona (BRX). Verschillende kleine luchthavens doen dienst voor binnenlandse vluchten. Deze omvatten: Arroyo Barril (ABA) in Samaná aan de noordoostelijke kust Constanza (COZ) gelegen in het centrale berggebied, Cabo Rojo (CBJ) in Pedernales aan de zuidwestkust en Montecristi (MTC) aan de noordwest kust.

Helikopters

In Punta Cana, zijn helikopters een snelle en comfortabele manier om het gebied en de 50 km aan stranden te verkennen. Helikopterbedrijven vliegen naar Santo Domingo en andere bestemmingen, die de verschillende steden en toeristische punten verbinden.

Met de auto en Autoverhuur

Diverse bedrijven, waaronder de bekende merken zoals Alamo, Sixt, Avis en Sunnycars bieden hun diensten op de belangrijkste vliegvelden, toeristische bestemmingen en steden. Ontdek met je huurauto op je gemak de bestemmingen en attracties die langs de noordelijke kust liggen, ontdek het schiereiland Samana, de La Romana en de Punta Cana stranden. Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar de Dominicaanse Republiek vooraf op alamo.nl

Openbare Cars of “Conchos” (gedeelde taxi’s)

Concho auto of gedeelde taxi’s zijn zeer vergelijkbaar met “guaguas”, omdat ze reizen specifieke routes en stoppen bij de punten door de passagiers gevraagd. Je kunt ze vinden in de hoofdstad als in steden en dorpen.

“Motoconchos” (Motorbike taxi’s)

Veel jonge mannen in de Dominicaanse Republiek verdien hun geld door passagiers op hun motorfietsen te vervoeren. De service wordt meestal gebruikt voor reizen relatief korte afstanden, vooral omdat motors snel tussen het verkeer door kunnen rijden. Tip: spreek vooraf een tarief af.

Taxis

Taxi’s zijn te vinden op de luchthavens en hotels en kan ook worden geregeld op voorhand. Verschillende taxi voor call bedrijven zijn opgenomen in het telefoonboek. Ze zijn een kosteneffectieve manier om rond te krijgen. Taxi’s zijn veilig en betrouwbaar optie in Santo Domingo, evenals in vele steden in het binnenland.

Openbaar vervoer

In Santo Domingo vind je de Santo Domingo Subway, een nieuwe hypermoderne metro dienst die sinds 2009 in bedrijf is. De metro in de Dominicaanse Republiek heeft 2 lijnen. Tip: vermijd de piekuren wanneer de metro vol zit met forenzen.

Low-Cost Stadsbussen

Low-cost OMSA overheid bussen reizen langs de belangrijkste wegen van Santo Domingo en Santiago, van 07:00 tot 09:00. Ook zijn er andere kleinere privé-eigendom en beheer bussen genaamd “guaguas” (bus) of “voladoras” (flyers), dat reizen geplande routes en circuleren rond de belangrijkste straten en lanen, stoppen op aanvraag.

Interstedelijke Bus Service

Het is niet moeilijk om te reizen tussen de verschillende regio’s van het land. Er zijn diverse particuliere bedrijven die u kunt nemen in een comfortabele moderne bussen tegen zeer redelijke prijzen. Zorg ervoor dat u een jas te nemen, omdat deze bussen hebben de neiging om hun airconditioning op het laagste punt te houden.