Leuke tips om lekker te kamperen

Ben je klaar om te genieten van de natuurlijke schoonheid die onze wereld te bieden heeft? In Duitsland of wellicht ver over de oceaan? Deze week tips voor de kampeerliefhebbers onder ons die de charmes van Oost-Duitsland willen ontdekken.

 

Ontdek het prachtige oosten van Duitsland

De Oost-Duitse stad Chemnitz mixt geschiedenis met moderniteit. Deze prachtige stad verdient een bezoek. Verken de architectuur van de oude binnenstad, ontdek de levendige kunstscene en geniet van de parken langs de rivier, waar de stad zijn naam aan ontleent.

Een bezoek aan Chemnitz is vaak niet het eerste waar je aan denkt. En juist daarom is een bezoek aan deze stad in de regio Sachsen zo interessant. Niet voor niets is Chemnitz in 2025 de Culturele hoofdstad van Europa. Je ziet nog goed het DDR verleden. Huizen in de typische grauwe voormalig Oost-Duitse stijl zijn nu kleurrijk geworden. De architectuur is schitterend en je vindt veel prachtige jugendstil.

Strijk neer in Chemnitz

 

Hier kun je kamperen in Chemnitz

In de buurt van Chemnitz liggen meerdere campings en ook mini-campings. De campings verschillen in hun aanbod met service en faciliteiten. Je kunt hier zelf bekijken welke camping jou het leukste lijkt of welke past bij jouw behoeften. Wil je een dagje Chemnitz doen dan kun je ook een camping zoeken in Sachsen. De keuze is dan nog groter.

Chemnitz biedt in ieder geval altijd een verrassend scala aan kampeer opties, die perfect zijn voor de 50-plusser en families die houden van comfort en cultuur. En uiteraard de ideale basis om de omgeving te verkennen. Zo is een fietsrondje naar het nabijgelegen Erzgebergte zeker de moeite waard. Dit middelgebergte is de perfecte locatie voor fietstochten door de natuur, of lange wandelingen.

 

 

 

De musea van Chemnitz verwachten jou

Het industriële erfgoed van Chemnitz zie je in het Industriemuseum. Chemnitz, wordt dan ook niet voor niets vaak aangeduid als ‘de stad van de moderne kunst’. Moderne kunst vind je in de Kunstsammlungen aan de Theaterplatz. In het Henry van de Velde Museum schittert art nouveau (Jugendstil). Fiets of loop langs het imposante Karl Marx-monument. Wist je dat dit monument geen borstbeeld is, wat normaal gesproken wordt gemaakt? Het is alleen het hoofd van Karl Marx, met een hoogte van 7,10 meter. Leuk weetje, Karel Marx is nooit in Chemnitz geweest.

Karl Marx monument

Versteende fossielen vind je in das TIETZ. Dit museum in het hart van Chemnitz is een ware schat voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en cultuur. Een bezoek waard dus.

Das TIETZ

Das TIETZ

Villa Esche mag zeker ook niet ontbreken in je “top-10 dingen te doen in Chemnitz” lijst. Villa Esche ligt iets buiten het centrum van Chemnitz en is met tram 4 binnen 10 minuten te bereiken vanaf tramstation Zentralhaltestelle. Vanaf de tramhalte loop je in 5 minuten naar het voormalige huis van de familie Esche.

Jugendstil in Villa Esche

Archeologie saai? Zeker niet. In smac, het Staatliches Museum für Archäologie Chemnitz zul je al snel zien waarom het interessant is. Op moderne wijze leer je over de geschiedenis van de regio. Van het Paleolithicum tot aan het vroege industriële tijdperk. In een voormalig luxe winkelpand, het Kaufhaus Schocken kun je de 3 etages verkennen. Wist je dat het pand ontworpen is in klassiek modernisme door de architect Erich Mendelsohn? Het museum is ook heel toegankelijk voor mindervaliden.

Beest in het smac

 

Zo kom je in Chemnitz

Voor de reis naar Chemnitz zijn er meerdere mogelijkheden. Met de auto is het ongeveer 650 km rijden. Met de caravan achter de auto of een camper kun je dit op je gemak in een goede dag rijden. Met de trein doe je er iets meer dan 8 uur over met 2 of 3 x overstappen. Vervolgens huur je op een camping in de buurt een stacaravan. Huur een fiets of e-bike en maak vanaf de camping uitstapjes naar Chemnitz.

 

Chemnitz Hauptbahnhof

 

 

Laat ons jouw ervaringen weten, of deel foto’s van je reizen, we horen graag van onze lezers! En wie weet heb jij wel tips voor je mede-reizigers die wij mogen delen.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.