Fietsen langs de Elberadweg rondom Dresden

Een fietsvakantie in Dresden-Elbland en Saksen biedt een perfecte combinatie van actief zijn en genieten van de lokale culinaire hoogstandjes. Of je nu een actieve 50-plusser bent of een avontuurlijke familie met kinderen, deze regio biedt voor elk wat wils. Deze week tips om lekker te fietsen!

Heuvels of fiets je liever op een vlakke weg?

Met zowel heuvelachtige gebieden als het vlakke gedeelte langs de schilderachtige Elbe rivier, is er altijd een fietsroute in Dresden die bij jullie voorkeur past. Lees verder voor enkele spannende fietsavonturen en ontdek waarom een bezoek aan deze regio een geweldige keuze is voor jouw volgende fietsvakantie.

Fietsroutes in de regio Dresden Elbland

Een verkenningstocht door Dresden’s stadswijken

Dresden, de hoofdstad van de regio Saksen, is een stad vol geschiedenis en prachtige architectuur. Stap op je fiets en ontdek de stad op een ontspannen manier. Volg de fietsroute door de stadswijken en geniet van de bezienswaardigheden zoals de Semperoper, de Frauenkirche en het indrukwekkende Zwinger-paleis. Of ontdek villawijken, romantische water- en windmolens, landelijke dorpskernen, wijngaarden en panoramische uitzichten. Onderweg kom je langs gezellige cafés en restaurants waar je kunt pauzeren en genieten van lokale lekkernijen.

Das Blaue Wunder

De betoverende Elberadweg

De Elberadweg is een van de meest populaire fietsroutes in Duitsland en loopt langs de prachtige Elbe rivier. Het biedt een adembenemend uitzicht op het landschap en brengt je door schilderachtige stadjes, wijngaarden en boomgaarden. Volg deze route en ontdek de schoonheid van de regio Saksen op een rustig tempo. Of je nu kiest voor het heuvelachtige of vlakke gedeelte, de Elberadweg is een onvergetelijke fietservaring voor zowel 50-plussers als gezinnen met kinderen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Velocium in Weinböhla.

Fahrradmuseum Velovium

De Elbradweg met Albertbrücke op de achtergrond

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de regio Saksen

De regio Saksen staat bekend om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Spring op je fiets en verken het heuvelachtige gedeelte van de regio, waar je wordt beloond met adembenemende uitzichten over groene valleien, uitgestrekte bossen en charmante dorpjes. Geniet van de frisse lucht en de rustige omgeving terwijl je peddelt door het prachtige landschap.

 

 

Een fiets uitstapje naar de prachtige Albrechtsburg in Meissen is een geweldige optie voor gezinnen. Deze historische burcht, gelegen op een heuveltop, biedt niet alleen een fascinerende geschiedenis, maar ook een adembenemend uitzicht op de omgeving. Neem een picknickmand mee en geniet van een gezellige lunch in de buurt van de burcht voordat je verder fietst over het charmante platteland.

 

Download fietsroutes rondom Dresden

Op Komoot staan 7 schitterende routes in Dresden. Met de handige Komoot app (download hem hier) heb je de routes altijd bij de hand.

 

De regio Saksen staat bekend om zijn uitstekende wijnen en een fietstocht door de schilderachtige wijngaarden is een echte aanrader. Geniet van de geuren en het prachtige landschap terwijl je langs de wijnstokken fietst. Breng een bezoek aan een van de lokale wijnhuizen en proef de regionale wijnen. Vergeet niet een fles mee naar huis te nemen als souvenir!

Dresden Elbland verken je het beste op de fiets

Ontdek de rijke geschiedenis rondom Dresden

Ontdek de rijke geschiedenis op de fiets langs historische monumenten, geurige groene heides en charmante dorpjes. Van de majestueuze Albrechtsburg in Meissen tot de betoverende architectuur van Dresden, er valt veel te ontdekken en te verkennen. Vergeet niet je fietshelm op te zetten en je e-bike bij je hotel op te laden.

De Elberadweg naar de Dom van Meißen

Plan je Dresden trip, zo kom je er

Dresden Elbland is altijd een reis waard en dankzij de rechtstreekse KLM vlucht vanaf Schiphol nu ook ideaal voor een weekendje weg. Trein fans boeken of een GreenCityTrip en komen komen ‘s ochtends uitgerust aan of gaan met TUI naar Dresden. Perfect als je een langere vakantie naar Dresden aan het plannen bent.

Fietsverhuur vind je bij KLM vlucht vanaf Schiphol nu ook ideaal voor een weekendje weg. Trein fans boeken of een GreenCityTrip en komen komen ‘s ochtends uitgerust aan of gaan met TUI naar Dresden. Perfect als je een langere vakantie naar Dresden aan het plannen bent. Fietsverhuur vind je bij Rollon Dresden en bij Greenbike Dresden. Beide bedrijven verhuren e-bikes.Meer informatie: www.visit-dresden.travel.

 

 

 

 

 

Comments are closed.