Ontdek de parels van de Middellandse Zee en ga eilandhoppen met een schipper

Enkele van de mooiste plekken in de Middellandse Zee zijn alleen per boot bereikbaar. Onbewoonde eilanden, verborgen baaien, kleine restaurantjes en de beste snorkelplekken. Je ontdekt deze plekken alleen tijdens een zeilcharter met een ervaren schipper. Het is de ideale mix van ontspannen en een actieve vakantie. Een vakantie op een jacht is een reisdroom die iedereen nu kan waarmaken, ook zonder vaarbewijs.

 

Op een zeilvakantie zijn de mogelijkheden eindeloos

Iedereen die tijdens een zeilvakantie de Middellandse Zee verkent, ervaart elke dag de vrijheid om die zelf in te vullen. Wil je eilandhoppen of zwemmen? Afgelegen stranden of levendige havens bezoeken? De mogelijkheden zijn eindeloos. De chartermaatschappij Sunsail biedt schippers aan die alles wat met de boot te maken heeft voor hun rekening nemen. Zo wordt zeilen een ontspannen avontuur waarbij jij als gast aan dek geniet van de schoonheid van de natuur en uitkijkt naar dolfijnen en zeeschildpadden. Als je wilt kun je zelf mee zeilen. De schipper laat je graag zien hoe dat moet. Een ander voordeel van een schipper aan boord is zijn/haar uitgebreide kennis van de regio, speciale insider tips, de beste restaurants en verborgen baaien waar je kunt zwemmen.

Zeilen met schipper in de Ionische Zee bij Griekenland

Waar kan ik het beste zeilen in Middellandse Zee?

Met bijna 13.000 kilometer kustlijn en meer dan 2.000 eilanden is Griekenland goed per jacht te ontdekken. Een zeilvakantie in de Saronische Golf is een combinatie van eeuwenoude geschiedenis, traditionele Griekse vissersdorpjes en levendige feestlocaties. Vanuit de kosmopolitische hoofdstad Athene is het eiland Aegina de eerste eilandhop stop. Nadat het aanmeren in de haven breng je een bezoek aan een van de wijnbars of een een vis tavernes. Het eiland staat bekend om zijn uitstekende pistachenoten, die je overal vindt en tot de beste ter wereld horen.

 

 

Een bezoek aan de Tempel van Athena Aphaia (Ναός Αφαίας), een architectonisch wonder uit de Griekse oudheid, is indrukwekkend. Ook het heerlijke eiland Hydra is goed als tussenstop. Het kleine eiland is autovrij. Ezels worden hier nog gebruikt als transportmiddel. Er zijn hier tal van kunstgalerijen, theaters en musea. Voor een kleine eilandstad heeft Hydra een zeer levendige kunstscene.

 

Kroatië

De kust- en eilandenwereld van Kroatië is divers. Een echte parel aan de Adriatische Zee is Dubrovnik, een van de oudste kustplaatsen van Kroatië en een van de best bewaarde middeleeuwse vestingsteden. Geen wonder dat hier delen van de Game of Thrones-serie zijn opgenomen. Een wandeling langs de stadsmuren biedt een uniek uitzicht over de zee en de naburige eilanden. Direct voor de Sunsail-basis in de haven van Dubrovnik ligt het dichtbeboste Lokrum, waarop de ruïnes van een benedictijnenklooster staan. Degenen die naar het noorden zeilen zullen het Mljet National Park zien met zijn natuurlijke havens, prachtige stranden en door de getijden beïnvloedde meren in het binnenland.

 

Italië

Een bijzonder populair zeilgebied in de Middellandse Zee is Italië. De blauwe wateren, sprankelende, glamoureuze havensteden van de Amalfikust en de heerlijke Italiaanse keuken lokken kenners. De vaarroute kan worden gestart met een stop in Positano voor wat design shoppen bij de grote bekende merken. Het idyllische eiland Ponza met zijn verborgen baaien en grotten biedt een contrast. Een absoluut hoogtepunt is wandelen vanaf de ankerplaats in Chiaia di Luna door de Romeinse tunnel die het met het strand verbindt en duizenden jaren aan oude kunstvoorwerpen ontdekken.

Bij eilandhoppen mag het glamoureuze eiland Capri niet ontbreken. Aan de noordkust van het eiland ligt Marina Grande, een drukke jachthaven met superjachten, plezierboten en andere speeltoestellen voor de rijken en beroemdheden. Capri is een eiland met een spectaculair landschap, met hoge kliffen en ongewone rotsformaties die het eiland tot een waar paradijs maken voor wandelaars en ontdekkingsreizigers. Voor wie op zoek is naar een rustigere plek om te verblijven, biedt Marina Piccola een afgelegen ankerplaats aan de zuidkant van het eiland.

 

Hoe is het leven aan boord van een zeilschip?

De zeiljachten van Sunsail zijn er in verschillende maten. Naast de 2 tot 5 tweepersoonshutten, waarvan sommige met eigen badkamer, is alles aan boord aanwezig. Je vindt er een volledig uitgeruste keuken, comfortabele zithoeken en ligstoelen op het dek. Als je wilt, kun je inkopen doen op lokale markten en de producten zelf aan boord koken. Als je liever lokale specialiteiten in een restaurant probeert eet je lekker aan wal. Overdag kun je actief zijn op het land en wandelen of sightseeën. Of je brengt je tijd door in het water. Direct vanaf de zeilboot in het water springen en zwemmen of snorkelen is een absoluut unieke ervaring.

 

Dit pak je in voor een zeilvakantie

Inpakken voor een zeilvakantie is makkelijk. Maar met deze tips wordt het nog makkelijker. Een harde koffer neemt veel ruimte in beslag in de cabine. Het is dus beter om een ​​opvouwbare tas in te pakken. Mensen lopen vaak op blote voeten aan boord. Maar het is ook goed om een ​​paar sneakers bij je te hebben. Lichte, comfortabele kleding is ideaal voor zeilvakanties. Wel is het aan te raden om voor de avond een jas mee te nemen. Vergeet zonnebrandcrème, hoeden en badpakken niet! Alle informatie over de vaarvakantie en andere routesuggesties vind je hier.

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.