In Düsseldorf ervaar je stad en dorp in 1 heerlijke omgeving

Düsseldorf staat voor de stedelijkheid van een metropool gecombineerd met de gezelligheid en bereikbaarheid van een dorp. De ligging aan de Rijn draagt bij aan een bijzondere levenshouding. Luxe winkel- en hippe buurten ontmoeten elkaar hier, moderne kunst en street art getuigen van een grote creatieve scene.

 

Het hart van Düsseldorf is de oude stad (Altstadt), met zijn talrijke bars en restaurants. Het is thuisbasis van Altbier, een bier van hoge gisting. Architectonische hoogstandjes worden hier afgewisseld met parken en tuinen. De Japanse wijk neemt je regelrecht mee naar Azië en tal van evenementen bieden het hele jaar door inspiratie voor het hele gezin. Kom je genieten van deze stad?

 

Ervaar de langste bar ter wereld in Düsseldorf

Als je het over een bar cultuur hebt, dan kun je Düsseldorf en de “langste bar ter wereld” niet vermijden. Met meer dan 260 bars in de Altstadt is de keuze reuze. In Düsseldorf werden al lang voordat de term in gebruik was, ambachtelijke bieren gebrouwen. De naam “Altbier” verwijst daarom ook naar dat brouwproces, dat stamt uit de tijd dat er nog geen technische koelvoorzieningen waren. Tegenwoordig brouwen 5 huisbrouwerijen deze typische Düsseldorfse specialiteit.

 

Kunst, cultuur én de metro

De Kunstacademie van Düsseldorf is een van de meest gerenommeerde universiteiten in zijn soort. Geen wonder dat tal van hedendaagse kunstenaars nauw verbonden zijn met Düsseldorf. Kunst vind je overal in Düsseldorf. Dus niet alleen in de 6 grote musea die de stad rijk is. Door de hele stad ontdek je muurschilderingen & graffiti, gemaakt door creatievelingen. Je ontdekt het in de stedelijke ruimte en in privécollecties en de vele kunstgalerijen. Wist je dat 6 stations van de metrolijn Wehrhahn zijn door kunstenaars zijn ontworpen? Zo wordt een rit met de metro een genot voor alle zintuigen. Bekijk het moderne helder witte Düsseldorfer Schauspielhaus en de Kö-Bogen van architect Daniel Libeskind op weg naar de flagship stores.

 

Flagship stores wisselen tweedehandswinkels af

Düsseldorf en mode – die twee horen bij elkaar. En geen wonder. Elk merk heeft een flagshipstore aan de Königsallee, de beroemde luxe winkelstraat van Düsseldorf. Elke publiek heeft zijn eigen promenades. Rond de Lorettostraße in de wijk Unterbilk bezoeken hipsters tweedehandswinkels, kleine boetiekjes, bloemenwinkels en chocolaterieën. Ook de steeds populairder wordende Ackerstraße in Flingern mag niet ontbreken op je bezoek-lijst vol hotspots. Koffie winkeltjes, handwerk winkels, fairtrade kleding en meer.

 

Een eldorado op culinair gebied

Düsseldorf is een eldorado op culinair gebied. Dat ervaar je als snel als je over het Carlsplatz rondwandelt. Naast huisgemaakte lokale gerechten keuken is ook de internationale keuken goed vertegenwoordigd in deze west Duitse stad. Nergens anders in Europa is bijvoorbeeld het Japanse leven zo geconcentreerd als in Little Tokyo. Uitstekende restaurants serveren authentieke Japanse gerechten. Vergeet tot slot niet om een Duitse bakkerij te bezoeken voor vers brood, frische Brötchen en om traditionele gerechten uit de brouwerij keuken te proeven.

 

Stad van muziek

Als het gaat om elektronische muziek en het geluid van de jaren ‘60 tot ‘80, is Düsseldorf een van de meest invloedrijke steden van Duitsland. Niet alleen legde Kraftwerk hier de basis voor hun wereldwijde bekendheid, ook de in Engeland succesvolle band Propaganda komt uit de stad aan de Rijn. Ontdek de muziekgeschiedenis van Düsseldorf en luister naar the sound of Düsseldorf.

 

Slenter langs de Rijn

Weidse weiden, biertuinen en trendy bars wisselen elkaar voortdurend af en bieden een gevarieerd uitzicht op de rivier de Rijn. De Rheinuferpromenade is een genot om over te wandelen, of om er plaats te nemen op een bankje en te genieten van het bonte gezelschap aan mensen dat passeert. De directe ligging aan de rivier maakt Düsseldorf aantrekkelijk als reisbestemming. Een hoogtepunt voor vele toeristen zijn de boottochten waarbij je Düsseldorf vanaf het water beleeft.

 

Meer informatie?

Meer informatie vind je op onze Dusseldorf pagina’s en bij Düsseldorf Tourismus. Hier kun je ook terecht met vragen voor jouw trip naar Düsseldorf.

www.duesseldorf-tourismus.de/en/inform/tourist-information

Je vindt de VVV op 2 plekken in het centrum van Düsseldorf. Vanaf Arnhem sta je in iets meer dan 1 uur op Düsseldorf Hauptbahnhof door te reizen met de snelle ICE International trein. Vanaf Amsterdam is de reistijd iets meer dan 2 uur.

 

 

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

 

Comments are closed.