Dit zijn de leukste wintersport gebieden in Duitsland

Welkom in het winterwonderland Duitsland! De perfecte maand voor wintersport is weer in aantocht. Ga dit jaar lekker skiën in Sauerland, langlaufen bij het Ertsgebergte of een dagje indoor wintersporten in Mecklenburg-Vorpommern. En dat allemaal om de hoek, want gemiddeld sta je binnen 6 uur al op de lange latten!

Dit is het ideale indoor ski paradijs

In Mecklenburg-Vorpommern vind je tussen de meren en de zee prachtige besneeuwde kastelen. Tijdens de koude wintermaanden zijn er tal van evenementen in winterse thema’s.

 manor-huis foto: andre-hamann

Besneeuwde kastelen in Mecklenburg Vorpommern

 

 

Maar wist je dat je er ook een dag kan indoor skiën? De indoorskibaan van alpincenter Wittenburg brengt je met 2 skiliften naar boven waarna je van de 0,4 km lange piste af skiet. Reis je met kleine kinderen? Er is een skischool waar men Nederlands spreekt.

Alpincenter Wittenburg

Alpincenter Wittenburg

Hier vind je winterpret net over de Duitse grens

Ben je gek op wintersport en wil je niet te ver reizen? Op iets meer dan 3 uur rijden van Utrecht vind je het skigebied van Sauerland. Door de gunstige ligging is het gebied dat bij iedereen bekend is door de plaats Winterberg ook perfect voor een weekend weg. De brede, vlakke hellingen zijn ideaal voor de kleintjes die hun eerste ervaringen in de sneeuw opdoen. En nog een voordeel: op veel skischolen spreekt men Nederlands.

Zonsopkomst in besneeuw Sauerland. Foto Paul Masukowitz

Zonsopkomst in besneeuw Sauerland

Ben je een ervaren wintersporter en ben je toe aan meer uitdaging? Een stukje verder vind je de Harz. Een ruig, heuvelachtig gebied in het hart van Duitsland.

Wintersport voor iedereen tussen Duitsland en Tsjechië

Op de grens van Duitsland en Tsjechië vind je het skigebied van het Ertsgebergte. Door de sneeuwzekere berghellingen en de weidse bossen is het Erzgebirge gebied de perfecte en heerlijke wintersport locatie voor zowel beginners als gevorderden. Ga er langlaufen op de kilometerslange routes, snowboarden op de prachtige witte pistes of rodelen op de rodelbaan. Vergeet niet om een ritje te maken in de oude stoomtrein. Deze brengt je van Cranzahl naar Oberwiestenthal, het skicentrum van het Ertsgebergte.

Erzgebirge

Erzgebirge

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Comments are closed.