Dit is de ultieme vader-zoon trip

Vader & Zoon reizen zijn altijd bijzonder. Samen van sporten genieten is vaak favoriet. Geniet van het ultieme sportevenement in Paleis het Loo of ontdek de prachtige fietsroutes in Auvergne-Rhône-Alpe. Ga je voor een culinair avontuur? Lees dan snel verder over de nieuwe Michelin Gids over Thailand.

Samen op de fiets in Auvergne-Rhône-Alpe

Samen een dag of een weekend met de fiets of pad is het ultieme vader-zoon avontuur. In Auvergne-Rhône-Alpe kun je kiezen uit vele prachtige trajecten. En een groot voordeel dit jaar: in het voorjaar heeft het veel geregend en de natuur is er nu uitbundiger dan ooit. De Via Fluvia is een nieuwe 120 km lange route tussen Loire en Rhône. Deze gloednieuwe route loopt van Lavoute-sur-Loire naar de col Tracol, op de grens van de Loire en de Haute Loire, en volgt het spoortraject La Galoche dat vroeger de beide riviervalleien verbond. Onderweg vind je ook culturele stopplaatsen zoals de kerk van Montfaucon met z’n Vlaamse schilderkunst. Lees hier welke trajecten je nog meer kunt fietsen in Auvergne-Rhône-Alpe.

 

Oproep: Help ons inzicht te krijgen over het huren van een auto. Welke ervaring heb jij? Klik hier en ontvang als dank een kortingscode voor parkeren op Schiphol en andere luchthavens.

 

Woon een polowedstrijd bij

Heb je al eens een echte polowedstrijd bijgewoond? De grasvelden van Paleis Het Loo zijn op zaterdag 25 en zondag 26 augustus het speelveld voor de tweede editie van het polo-event Royal Polo at the Palace. De teams spelen 3×3 en het officiële Polo reglement is van toepassing met scheidsrechters en een ‘English’ wedstrijd-speaker. Langs het speelveld staan antieke ‘coaches’, typisch Engelse sport rijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club met passagiers in historische kostuums. In de stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken. Lees hier hoe je het evenement kunt bijwonen.

 

 

Culinair Thailand proeven

Thailand staat dit jaar in de spotlights. Na de allereerste Thaise editie van de Michelin gids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekend gemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. Ontdek samen de beste restaurants en de lekkerste gerechten in Thailand. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Phuket. De lokale keuken in Phuket is kenmerkend en smaakvol met een mooie mix aan invloeden uit India, Maleisië en China. Daarnaast staat de lokale keuken ook bekend om de super verse zeevruchten die bij het koken gebruikt worden. Lees hier meer over de Michelin Guide Thailand 2019.

 

Laat je elke week opnieuw inspireren

Ontvang elke week een email met inspiratie voor je volgende reis naar Nederland, Belgie, Europa of verder weg.

Comments are closed.