Special: Dallas

Dallas is een bruisende moderne stad met een ruim aanbod aan cultuur en bezienswaardigheden. Daarnaast biedt de op één na grootste stad van Texas ook op het gebied van winkelen en culinair genot oneindig veel mogelijkheden. Zo heeft Dallas het grootste kunstdistrict van Texas en staat het bol van de luxe hotels, winkels en restaurants. Toch zijn ze ook de Texaanse roots niet vergeten in Dallas, overal in stad zijn Westernbars, danssalons en steakhouses te vinden. Bij een bezoek aan deze bijzondere stad zal het niet onopgemerkt blijven dat Dallas de herinnering aan president John F. Kennedy voor altijd in het hart draagt. De memorials en musea over zijn leven en tragedie geven de stad een bijzonder historisch karakter. Kortom voor een dag in Dallas kom je niet alleen tijd maar ook oren en ogen tekort.

het Sixth Floor museum

het Sixth Floor museum

Ochtend in Dallas

Bij aankomst in Dallas komen de indrukken van deze grote Amerikaanse metropool direct op je af. Even bijkomen en een goede basis leggen voor de dag doe je dan ook met een stevig ontbijt.

Ontbijt tips

In Dallas begin je de dag goed met een ontbijt bij één van de vele cafés. ‘The Dream Café is de plek bij uitstek om typisch Amerikaans te ontbijten. Hoewel je je bij binnenkomst niet direct in een droom waant wordt bij het serveren van de specialiteit: ‘Cloud Cakes’, des te meer duidelijk waar de naam van dit café vandaan komt. Hier kun je terecht voor elk ontbijt naar keuze van vegetarisch en gezond tot mierzoet of lekker vet. The Dream Café zit een beetje verscholen en lijkt daarom een goed bewaard geheim. Maar uit de ochtenddrukte blijkt de populariteit onder de locals en er wordt zelfs gezegd dat Bono (U2) hier graag komt.

Ontbijt in het Dream cafe met pancakes

Ontbijt in het Dream café met ‘Cloud Cakes’

Shoppen

Voor de grootste en beste winkelbeleving van de stad ga je naar Galleria Dallas. In deze typisch Amerikaanse Mall vind je winkels van internationale allure als Louis Vuitton en Tiffany & Co maar ook Zara en Sony zijn hier gevestigd. Niet alleen het grote aanbod aan winkels maar ook de indoor schaatsbaan en de tal van restaurants zijn een bezoek aan dit overweldigende winkelcentrum waard. Winkel je liever buiten? ga dan naar het winkeldistrict in West Village. Dit is het meest levendige winkelgebied van Dallas met een groot en divers aanbod aan winkels en een ruime keuze aan populaire restaurants.

Het immense winkelcentrum Galleria

Het immense winkelcentrum Galleria Dallas


Koffiepauze


Moe van al het winkelen? Rust even uit onder het genot van een kopje koffie in de huiselijke sfeer van Crooked Tree uitgeroepen tot de beste koffiebar in Dallas (in 2011 door D magazine). The Crooked Tree je het gevoel alsof je thuis bent maar wel met de beste kwaliteit koffie en service.

Een heerlijke middag in Dallas

Dat Dallas bol staat van de restaurants en lunchrooms is inmiddels niet onopgemerkt gebleven. Het is dus tijd om tijdens een heerlijke uitgebreide lunch, even op te laden voor alle bezienswaardigheden die je de rest van de middag in Dallas nog te wachten staan.

Lunch

Voor de lunch is Bistro Louise een erg gezellige lunchlocatie met een Europese uitstraling. De kaart biedt een mix tussen Amerikaanse en Mediterraanse heerlijkheden en dat alles voor een prima prijs. Een echte hotspot en een fijne plek om na het shoppen even bij te komen, onder het genot van culinaire kwaliteit, is restaurant Zodiac. Het chique en exclusieve restaurant bevindt zich op de zesde verdieping van Neiman Marcus Flagshipstore. Al 50 jaar lang staan ze hier garant voor uitstekende service en een geweldige smaakbeleving.

Musea:

Er zijn twee dingen die in Dallas niet ongemerkt aan je voorbij gaan. Dat is de creatieve en artistieke sfeer die er hangt, gekenmerkt door het ‘Art District’ van Dallas. En het feit dat John F. Kennedy in de jaren ’60 in deze stad aan zijn tragische einde is gekomen. The Sixth floor museum is gevestigd in het voormalige schoolboeken depot van Texas op Dealy Plaza. Hier is bewijs gevonden van het moordwapen waarmee op John F. Kennedy werd geschoten. Tegenwoordig geeft het gevestigde museum inzicht in het politieke en sociale landschap uit die tijd en wordt de levensloop en de impact van het bestaan van John F. Kennedy belicht. Aansluitend is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door complottheoretici die je vertellen over de ervaring van ooggetuigen ten tijde van de moord. Ook kunnen zij je de precieze plek en de mogelijke redenen van de aanslag vertellen.

Art district

Of je nu een echte kunstliefhebber bent of gewoon een oog hebt voor mooie dingen. Het Art district mag je eigenlijk niet overslaan. Niet in de laatste plaats omdat het bekend staat als het grootste culturele gebied van Texas. Wandel door de wijk en bewonder architectuur van wereldse klasse. Heb je nog wat tijd over? bezoek dan het Dallas museum of Art met de lokale kunstcollectie of het bijzondere Nasher Sculpture Centre zowel een museum als beeldentuin.

nashers culpture center

nashers culpture center

Hoe ziet jouw avond in Dallas eruit?

Zoals in elke grote stad is het centrum vaak het hart van de stad waar het meest te beleven is. ‘Downtown Dallas’ is daarbij geen uitzondering. Voor een goed restaurant, een bar met live muziek of een trendy nachtclub heb je hier de meeste keus.

Onze restaurant tips

Voor een bijzondere beleving eet je bij House of Blues dit restaurant biedt naast een gevarieerd menu en de beste hamburgers van Texas ook live muziek of een stand-up comedy show. Bij House of Blues komen eten, muziek en kunst samen.

Op chique dineren kun je in het design district Oak restaurant dit moderne maar stijlvolle restaurant is in 2012 gekozen tot beste van de stad. De chef Jason Maddy is een reizende ster in Dallas. In zijn keuken komt een mix van culturen samen die resulteren tot de mooiste en smaakvolste gerechten. Ondersteund door de moderne Avant-garde sfeer zal het de gasten in Oak’s aan niets ontbreken.

Na het diner kun je een mooie avondwandeling maken door de levendige straten van Downtown Dallas. Voor een indrukwekkend zicht op de Skyline van Dallas by night ga je met de lift naar de bovenste verdieping van Reuinion Tower voor het beste uitzicht van de stad.

Nachtleven

Na het eten naar huis is geen optie in Dallas. Laat je meeslepen in het bruisende nachtleven van de stad. Bezoek een bar met live muziek zoals Double Wide. De typisch Texaanse sfeer ondersteund door een bandje of een karaoke avond zijn de garantie voor een gezellige avond. Of waag een dansje in ZOUK één van de hipste nachtclubs van Dallas waar regelmatig bekende artiesten optreden als Jamie Fox, Neyo en John Legend.

De skyline van Dallas

De skyline van Dallas

Hotel

Voor een bijzondere overnachting verblijf je in het NYLO las Colinas boutique hotel. Dit hotel net buiten het centrum van Dallas heeft een unieke moderne inrichting en elke ruimte, van de kamers tot het restaurant, heeft een andere beleving. Zo slaap je in een rustieke loft met industriële muren en plafonds maar met een luxe uitstraling. De bar en lounge zijn artistiek chique, denk aan een vleugel bespoten met graffiti, maar met Western accenten als kussens met koeien print. Vergeet vooral niet een duik te nemen in prachtige buiten zwembad met luxe ligbedden in de achtertuin van het hotel.

het Nylo hotel

het Nylo hotel


Wanneer je iets dichterbij het centrum wilt zitten, is overnachten in het comfortabele Courtyard Dallas Market centre een goede optie. Het hotel ligt op 10 minuten van het centrum en 5 minuten van de historische wijk van Dallas en het John F. Kennedy memorial. Het is van alle gemakken voorzien met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Win een reis naar Dallas met KLM

Verkeersbureaus.info wil je wijzen op de geweldige actie van KLM, Dallas en Reiskrant Reporter. Je kunt een reis winnen naar deze metropool als je vóór 8 april 2013 een reiskrant report schrijft. Je vindt alle informatie op de Reiskrantreporter.nl

win een reis naar Dallas!

win een reis naar Dallas!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dallas

Vind voordelige vluchten naar Dallas met Skyscanner

Kaart van Dallas

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.