Special: Londen

Londen is de stad van de metro, de Tower Bridge en vele musea. Londen is de ideale stad voor een citytrip en heeft ontzettend veel te bieden op cultureel en culinair gebied. Want mocht je bij Londen meteen denken aan fish & chips of witte bonen in tomaten saus, dan heb je het mis. Deze stad is enorm in opkomst op culinair gebied. Met haar vele gratis musea zul je je niet snel vervelen. Beleef cultureel Londen!

De bekende Tower Bridge in Londen

Ochtend in Londen

Bij aankomst in Londen is het slim om op het vliegveld een Oystercard te kopen. Met deze kaart kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer. Je kunt de kaart opladen met tegoed, de hoogte bepaal je zelf. Wandel vanuit de verschillende metro stations het centrum in en bewonder de bekende pleinen als Trafalgar Square of Leicester Square. Waterloo is een van de bekendste en grootste metro stations in Londen en een attractie op zich. Je kijkt je ogen uit tijdens de spits, zoveel mensen!

De citymap van Londen

Ontbijt

Zin in een lekker ontbijt? Wandel dan naar St. Christopher’s Place. Hier kun je even aan de drukte van de hectische stad ontsnappen en genieten van vers ontbijt bij een van de vele tentjes op dit plein. Neem bij Pontefract Castle een tradioneel English Breakfast, inclusief worst, scrambled egg en spek. Bij Kopapa in de Seven Dials kun je genieten van bijzondere producten, heerlijke koffie en verse sap. Bestel een verse fruitsalade met appel, ananas, banaan, passievrucht en druiven, of neem een huisgemaakte muffin!

Koffie

In Londen vind je op iedere hoek van de straat een Starbucks, of de lokale Café Nero. In Covent Garden kun je vanaf 8.00 uur ‘s ochtends bij Monmouth rustig wakker worden met een lekkere bak koffie. Bij Ben’s Cookies kun je naast koffie zelfgebakken koekjes eten! Sweet Couture is een brood boetiek waar de mooiste cupcakes uitgestald staan. Geniet van een kopje Engelse thee, succes met het kiezen van een cupcake!

Bezienswaardigheid

Wandel naar Hyde Park. Dit prachtige park in Oost-Londen is het hele jaar door een bezoek waard. Zomers worden er veel festivals gehouden. Wandel over de goed verzorgde paden en laat je verrassen door de eekhoorns die in het park rondspringen. Bij Serpentine kun je even opwarmen na een ochtendwandeling door dit mooie park.
Vlakbij Hyde Park vind je Buckingham Palace. Dit paleis is elke dag een echte belevenis tijdens de wisseling van de wacht, een indrukwekkende traditie. Wie weet spot je nog wel een familielid van de koninklijke familie!

Middag in Londen

In een culturele stad als Londen raak je niet snel uitgekeken. Wandel over de Millennium bridge om cultureel te doen in een van de musea zoals het Tate Modern. Wandel door Charing Cross Road langs de tientallen boekenkraampjes of bezoek een authentieke Engelse markt als Borough Market en proef de versgebakken lekkernijen. Of ga shoppen in Londen’s beroemde winkelstraat Oxford Street!

Vanaf de Millennium bridge loop je zo Tate Modern binnen

Lunchen in Londen

Een goed tentje voor een bijzondere lunch is L’Eto Caffe. Proef de verse salades, quiches en huisgemaakte gerechten. Voor zoetekauwen raden we de bijzondere desserts aan zoals Russische Cake of carameltruffels. Bij Mango Tree kun je uitgebreid lunchen. Dit restaurant is leuk als je op zoek bent naar iets waar weinig toeristen komen. Mango Tree serveert heerlijke gevarieerde Aziatische gerechten. Wil je op stand lunchen tussen de sterren? Scott’s in de chique wijk Mayfair is een bijzondere ervaring en de favoriete plek van veel bekende Londenaren.

Bezienswaardigheid

In het British Museum vind je een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Bij de National Gallery kun je uren rondwandelen en beroemde werken van Rembrandt, Van Gogh, Sandro Botticelli, Da Vinci en vele anderen bewonderen. Bij het museum café, The National Café, kun je vanaf 14.30 uur een high tea met Devonshire clotted cream bestellen! Voor veel grote wisselende tentoonstellingen is de Saatchi Gallery een must en ook het Design Museum heeft regelmatig bijzondere tijdelijke exposities.

Liever buiten rondstruinen? Ga dan naar de Camden Market. Op deze markt in Camden Town vind je leuke hebbedingen, kleding, gebak en andere lekkernijen!

Avond in Londen

Londen heeft een echte theatercultuur. Een bezoek aan een theatershow of musical hoort echt bij een optimale Londen beleving! Bij metro halte Leicester Square kun je kaartjes kopen voor de grotere shows. Ga naar The National Theater of wandel binnen bij een van de vele theaters in theaterwijk Soho. Veel restaurants bieden speciale theater menu’s aan zodat je voor of na de show nog uitgebreid kunt dineren. Borrelen kan bij de vele English Pubs, maar let wel op dat de meeste pubs op werkdagen rond 23.00 uur dicht gaan! Dansen doe je bij club Ministry of Sound, waar je tot de zon weer op komt door kan feesten.

Diner

Engeland heeft een gevarieerde keuken. Door de multiculturele invloeden, vind je in Londen veel Thaise Curry huizen. Hier kun je authentieke Thaise gerechten eten. In Chinatown heb je tientallen Chinese restaurantjes. Bij Leong’s Legends kun je heerlijke Dim Sum eten. Een bijzonder restaurant is Fifteen, het beroemde restaurant van Jamie Oliver. Bij Dabbous eet je in Londen’s eerste cybercafé. In dit restaurant kookt topchef Ollie Dabbous gerechten uit de Scandinavische keuken. Reserveer ruim op tijd voor een avondje uit eten in dit restaurant!

Bezienswaardigheid

‘s Avonds is Londen een plaatje om te zien. Maak een ritje in het enorme reuzenrad The London Eye. Dit reuzenrad was tijdens de opening in 1999 het grootste reuzenrad ter wereld. Kijk uit over de Theems en een prachtig verlicht Londen tijdens een ritje in deze attractie.

Geniet van schitterend uitzicht over Londen in de London Eye


Een avondwandeling over de verlichte Tower Bridge is erg indrukwekkend. De brede Theems, de skyline van Londen en het razende verkeer. Wil je alle bekende bezienswaardigheden in Londen zien? Koop dan een kaart voor de beroemde rode Hop on Hop off bus, zo kan je in 2 dagen op je eigen gemak de hele stad ontdekken.

Hotel

Overnacht in Londen in het Citizen M Hotel. Het citizenM hotel heeft een bijzonder concept, affordable luxury: voor weinig geld hoge kwaliteit en service in een bijzondere design omgeving. Het hotel ligt vlakbij het Tate Modern en de St Pauls’ Cathedral. Je kunt onbeperkt gebruik maken van de computers in het hotel, of een boekje lezen in het lounge gedeelte. Het hotel ligt op loopafstand van metro station Southwark waardoor je binnen no time in hartje Londen bent. citizenM heeft veel prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor meest trendy hotel.
Luxe overnachten doe je bij Het Park International Hotel. Dit hotel ligt vlakbij Hyde Park, het Natural History Museum en het beroemde warenhuis Harrods.

Harrods in Londen

Vervoer naar Londen

Vanaf Schiphol gaan meerdere vluchten per dag naar Londen. Je kunt vliegen op Londen Gatwick of Heathrow, Londen City ligt het dichtst bij het centrum. Met de Gatwick Express of Heathrow Express ben je met de trein zo in hartje Londen. Ook kun je met de veerpont naar Londen reizen. Deze vertrekt vanaf verschillende plaatsen, onder andere vanuit Hoek van Holland. Kies je voor een bootreis, dan kun je het beste de nachtboot nemen. Dan zet je de volgende ochtend voet op Engelse grond.

Comments are closed.