Special: Vlaanderen

Special: Vlaanderen

Vlaanderen is een perfecte vakantiebestemming in België. Hoewel het heel dichtbij is, is Vlaanderen nog onbekend voor veel Nederlanders. Wandel door prachtige natuurgebieden, geniet van de vele musea in Antwerpen, zoals het MAS Museum en proef in Leuven de lekkerste biertjes. Breng een bezoek aan het veelzijdige Vlaanderen!

Ochtend in Vlaanderen

Wanneer u in Vlaanderen bent aangekomen, wilt u natuurlijk eerst een lekker ontbijtje. Mocht u in uw hotel ontbijten, dan is dat ook een prima keuze. Toch zijn er ontzettend veel eettentjes waar u echt een keer een bezoekje aan moet brengen.

Ontbijt

Ontbijten in Vlaanderen kan op vele manieren. Bij een bakker binnenlopen voor een croissantje kan overal, of voor een snoepontbijt smult u van een heerlijke Belgische wafel met een espresso. Ga voor een Vlaams ontbijt naar Farine’s. Hier kunt u genieten van de lekkerste ontbijtjes van Antwerpen met een krantje en een kop koffie.

Koffie in Vlaanderen

In Vlaanderen kunt u op allerlei leuke plekjes genieten van heerlijke koffie met zoetigheid

Koffie

Wilt u een koffietje drinken na uw krant bij het ontbijt? Of heeft u na een lange wandeling door de Vlaamse natuur behoefte aan een grote kop chocolademelk? Bij Marie’s House in Brugge kunt u terecht voor de lekkerste koffie. Voor bijzondere chocolademelk bent u bij Quetzal aan het juiste adres. Wat dacht u van een chocomelk met chili en honing of voor echte zoetekauwen een chocomelk met marshmallows. Quetzal vindt u in Leuven, Gent en Antwerpen.

Bezienswaardigheid

Wilt u alles te weten komen over Antwerpen? Breng dan een bezoek aan het MAS Museum. Hier proeft u van de architectuur van Antwerpen en duikt u in het verleden van deze oude havenstad.

Het Middelheim museum in Antwerpen is net iets anders dan andere musea. Hier kunt u in de open lucht kunst bekijken. Dit museum is ideaal wanneer u op een zonnige dag een culturele activiteit wilt ondernemen. De toegang tot het Middelheim Museum is gratis. Ook leuk: u kunt een rondleiding krijgen van een gids die u alles kan vertellen over de prachtige sculpturen die in het museum te bezichtigen zijn.

Middag in Vlaanderen

Een ochtend in Vlaanderen is eigenlijk niet genoeg. Na het ontbijt en een leuke ochtendactiviteit is het alweer tijd voor een uitgebreide lunch, of juist een snel broodje bij de bakker. Gelukkig zijn de opties in Vlaanderen oneindig, en is er voor ieder wel wat wils te vinden.

Lunch

Misschien bent u inmiddels wel toe aan een broodje. Lunchen kunt u doen bij Het Gebaar in Antwerpen. In een gerenoveerd pand van de concertzaal de Handelsbeurs in Gent, zit Brasserie Ha’. Dit restaurant heeft een mooi terras aan de waterkant, waar u in de zomer heerlijk kunt lunchen.

Bezienswaardigheid

Na de lunch kunt u ’s middags langs de vele rommelmarkten in heel Vlaanderen struinen. Kijk hier voor een overzicht van alle rommelmarkten in Vlaanderen. Een bezoekje waard is bijvoorbeeld ‘Vintage voorjaar in Brussel’.

Shoppen in Vlaanderen

In Vlaanderen kunt u heerlijk winkelen

Borrel

Na dit rondstruinen op de rommelmarkt in Brussel bent u misschien wel toe aan een borreltje. Bij de taverne Brouette. Kunt u terecht voor een lekker borrelhapje en een drankje.

Bent u in Leuven? Leuven is dé bierstad. Dit is ook leuk voor studenten. Bij de Dulci in de Tiensestraat, drink je voor €1,- een pintje.

Avond in Vlaanderen

Dineren

’s Avonds een hapje eten in Vlaanderen kunt u bij driesterrenrestaurant de Karmeliet gaat eten. Liever zelf de hand uit de mouwen steken? Ga dan naar Provenciaal Hof waar topchefs van onder meer De Karmeliet***, Sans Cravate* en De Librije*** u de kneepjes van het vak leren. Toch een eetcafé? Ga naar Désiré de Lille. Dit eetcafé staat op nummer1 van lekkerste eetcafés.

Bezienswaardigheid

In Gent kunt u naar het ‘Internationale Filmfestival van Vlaanderen’. Dit filmfestival vindt plaats van 9 tot en met 20 oktober. Voor een bezoek aan een Kerstmarkt kunt u naar Antwerpen, Leuven, Brugge & Gent!

Uitzicht in Brugge

In Brugge geniet u van een mooi uitzicht langs het water

Een avondje uit in Antwerpen wordt een succes in Cocktails At Nine. In deze luxe cocktailbar Cocktails At Nine maken ze de lekkerste cocktails voor u klaar. Liever een cider? Ga dan naar Ierse pub Celtic Ireland op de Groenplaats. Liefhebbers van skihutten en après-ski skimuziek zijn in deze omgeving ook op de goede plek.

Hotel

Na een lange dag en een avond vol indrukken, is er niets fijner dan in een heerlijke hotelkamer in slaap te vallen. Een modern hotel in Brussel is 4*hotel The Dominican. In Antwerpen kunt u in een elegant kunsthotel Banks heerlijk slapen, en de volgende dag bent u in minder dan 3 minuten lopen op de Grote Markt van Antwerpen. Meer hotel tips vindt u op onze Antwerpen pagina.

Vervoer naar Vlaanderen

Een weekendje naar Vlaanderen? De reis naar bijvoorbeeld Brussel of Antwerpen kunt u op verschillende manieren afleggen. Met de auto is het een snelle en comfortabele reis. De afstand van Utrecht tot Brussel is 179 kilometer. U kunt dus in ongeveer 2,5 uur naar Brussel rijden.
Ook NS Hispeed rijdt vanuit verschillende stations naar Vlaanderen. Deze snelle trein gaat vanuit de Randstad meerdere keren per dag en brengt u in ongeveer twee uur naar Brussel, Antwerpen of Gent.

Comments are closed.