Special: Kroatië

Beleef een zomer in Kroatië

Kroatië ligt aan een schitterende kust met meer dan 1.000 eilandjes. Het achterland wordt afgewisseld door grote bossen, kleine stadjes, weilanden en wijngaarden. De afwisseling van natuur in combinatie met de zon die er in de zomer bijna altijd schijnt, maakt Kroatië tot een ideale vakantiebestemming.

Geniet van de zon in Kroatie

Bezienswaardigheden in Kroatië

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië mag u tijdens uw reis niet missen. De stad ligt in het noorden van het land op de helling van een berg. De stad is romantisch en de inwoners zijn er vriendelijk. In de stad vindt u cultuur en historie waaronder het achttiende eeuwse paleis en de Sint Marcus kerk. Ook de Plitvice meren behoren tot een van de mooiste bezienswaardigheden. Dit natuurgebied bevat 16 meren welke onderling zijn verbonden door 92 watervallen. De provincie Istrië is waarschijnlijk de bekendste van Kroatië. Zon, zee en een overheerlijk culinair aanbod vindt u in deze streek. Ook kunt u er adembenemend zeilen en vindt u er diverse oude steden.

Overnachten in Kroatie

In Kroatië kunt u kiezen voor diverse overnachtingsmogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een verblijf op de camping, maar uiteraard ook voor de luxe van een hotel of appartement. Bijvoorbeeld voor het Hotel Central in Zagreb wat op slechts enkele minuten van het Centraal Station ligt. Ook Villa Armin in Rovinj, Istrië is aan te bevelen. Deze villa ligt op 800 meter van het strand en tevens op 800 meter van het historische centrum.

Vliegen naar Kroatie

Naar Kroatie vliegt u met KLM of met Croatia Airlines. Beide vliegtuigmaatschappijen vliegen naar de hoofdstad Zagreb. Zowel KLM als Croatia Airlines vliegen naar de luchthaven Zagreb de hoofdstad van Kroatië. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Comments are closed.