Special: Chicago

Special over Adembenemend Chicago

Chicago met haar hoge wolkenkrabbers, vriendelijke bewoners en prachtige Lake Michigan met mooie stranden is een bezoek meer dan waard. Deze grootste stad van Illinois in het noorden van de Verenigde Staten heeft bijna 3 miljoen inwoners en wordt door de Blues Brothers bezongen met ‘Sweet Home Chicago’. Chicago is dan ook een stad waar u geweest moet zijn!

Bezienswaardigheden

Vanaf de vele wolkenkrabbers heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. Willis Tower en het John Hancock Center zijn wolkenkrabbers met een speciaal observatiedek voor bezoekers met een wijds uitzicht over de stad. Willis Tower heeft sinds 2009 een soort glazen balkon waarbij je Chicago 412 meter onder je voeten ziet verschijnen.

De cloud gate geeft een mooi zicht op Chicago

In de zomer is het heerlijk vertoeven op de stranden van Lake Michigan. Midden op het meer kunnen watersporters hun hart ophalen en genieten van een heerlijk zeiltochtje. Langs het meer zijn er diverse parken te vinden waar wandelaars kunnen ontspannen met een lange wandeling door het groen.

Wilt u op uw gemak genieten van alles wat Chicago te bieden heeft? Kies dan voor een tour met een van de hop on hop off bussen. Deze bussen rijden diverse routes door heel de stad en op verschillende plekken kunt u de hele dag in- en uitstappen. Zo geniet u op uw gemak van deze mooie stad vanaf het bovendek van de bus.

Bekijk Chicago vanuit de lucht

Overnachten in Chicago

In down town Chicago kunt u overnachten in Park Hyatt, een luxe en stijlvol hotel of het Hyatt Regency, een wat aantrekkelijker geprijsd hotel met BIG bar waar alles gemaximaliseerd is. U eet er een kolossale garnalencocktail of geniet er van een Magnificent Mile High Chocolate Cake. Ook de enorme cocktails zijn de moeite waard om te proberen in deze bijzondere bar. De beste plek om te slapen is het River North / Magnificant Mile.

Vliegen naar Chicago

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegen KLM en United Airlines rechtstreeks naar Chicago. Op het vliegveld kunt u uw Alamo huurauto ophalen waarmee u de stad op uw gemak ontdekt. Parkeren in de stad is niet makkelijk en vrij prijzig. Een alternatief is dan het openbaar vervoer. U kunt een meerdagen kaart voor de metro kopen welke stations heeft in en rond het centrum van Chicago. Ook met diverse hop on hop off bussen en watertaxi’s beleeft u Chicago maximaal. Chicago per camper verkennen? Chicago is een prima startpunt voor een rondreis per camper.

Comments are closed.